Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
Onze partner Terre Exotique biedt meer dan 65 gemengde specerijen zonder toegevoegd zout, wat ze een gezonde keuze maakt voor wie zijn zoutinname wil beperken.
Door specerijen van hoge kwaliteit verantwoord te produceren, is zout niet nodig. Terre Exotique volgt dit principe vanuit de volgende beweegredenen:
1. Topkwaliteit:
De 70 gemengde specerijen van onze partner Terre Exotique die geen toegevoegde suikers bevatten, wat ze tot een gezonde keuze maakt voor diegenen die zich bewust willen zijn van hun suikerinname.
Er wordt vaak geschreven over de toegevoegde suikers, zouten en gluten in gemengde specerijen en kruidenmengsels, maar dit is absoluut niet noodzakelijk.
Wanneer de specerijen en kr[...]
Toepassingen van Japanse sojasaus
Omdat sojasaus een vrij hoog zoutgehalte heeft, hoef je eigenlijk helemaal geen zout toe te voegen aan het gerecht waar de soja saus aan is toegevoegd.
Gebruik je toch sojasaus, voeg deze dan toe nadat je zout hebt toegevoegd aan je gerecht.Door het zoutgehalte kan de saus ook als specerij aan tafel worden aangeboden, voor [...]
Miso: Toepassingen
Algemene toepassingen per soort miso:
1. Lichtere miso's: soepen, dressings, spreads en sauzen.
2. Donkerdere miso's: zwaardere gerechten zoals roerbakgerechten, gegrilde of gebakken gerechten, noedelgerechten en in vegetarische hamburgers en andere vleesanalogen die baat hebben bij meer h[...]
Scoville schaal
Het was farmacoloog Wilbur Scoville die in 1912 deze meet-schaal uit heeft gevonden om de ‘Pittigheid / Hitte’ van (piments / capsicum) paprika's en chilipepers te bepalen.
Zie deze Scoville-schaal als een hulpmiddel om de pittigheid of scherpte van hete pepers te meten. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine (de chemisc[...]
Miso: varianten, karakteristieken en de benamingen
Benaming op basis van ingredienten:
A. Rijst Miso Japanse benaming: Kome MisoB. Gerst Miso  [...]
Soja saus: in het kort
Soja saus kun je kort omschrijven als een zoute, umami-verpakte smaakbom.
Het bezit alle vijf smaken uit het smaakprofiel (umami, zoetheid, zoutheid, bitterheid en zuurheid) en de meer dan 300 verschillende aromatische variaties. Deze combinatie voegt rijkdom en diepte toe aan de smaken van voedingsmiddelen.
Deze vloeibare specerij saus is een [...]
Miso: introductie
Miso is een belangrijk ingrediënt in de Japanse keuken (en veel andere Aziatische keukens) en vormt de basis van het hoofdgerecht: misosoep. Al meer dan 1.300 jaar word het in het Japanse dieet verwerkt. Elke regio van Japan produceert zijn eigen unieke misoproducten op basis van lokale ingrediënten, klimaat, eetgewoonten en voorkeuren. Het is een zeer voed[...]
Intensiteit Pikante sensatie van onze Gemengde Specerijen:
Klik op de specerijen voor meer informatie
Neutraal:
Aboriginal specerijen (klik op de specerij om in de webshop te k[...]