[ERROR]

Gesloten t/m 1 December

Cavad'or is gesloten t/m 1 December. Uiteraard kunt u gewoon online uw bestelling plaatsen, wij nemen deze dan vanaf 2 December in behandeling.

Bij voorbaat dank voor uw begrip!

Cavad'or Blog

Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.

Pagina's : 1234
11 November 2020
Makkelijk te volgen stappen om een heerlijke Curry te bereiden Hier is een gebruiksvriendelijke opsomming om u te helpen de delicate en heerlijke kunst van curry bereiden onder de knie te krijgen. Deze currygerechten zijn eenvoudig te maken in minder dan 20 minuten met de dagelijkse basisingrediënten die u zeker in uw kastjes vindt. Bak de Curry  specer[...]
08 November 2020
Geschiedenis en de Botanische familie Chilipeper, of Capsicum anuum, vindt zijn oorsprong in het hart van een zeer vruchtbaar Amazone bassin.Doordat vogels ongevoelig zijn voor het ‘Brandende Effect’, is de peperzeer snelwijd verspreid door heel Zuid Amerika, Centraal Amerika en Mexico.De consumptie van chili lijkt te dateren uit het jaar 7000 [...]
08 November 2020
Scoville schaal Het was farmacoloog Wilbur Scoville die in 1912 deze meet-schaal uit heeft gevonden om de ‘Sterkte’ van paprika's en chilipepers te bepalen. Deze kracht is meestal gerelateerd aan het capsaïcine-gehalte van de peper.Om zijn classificatie te ontwikkelen, testte Wilbur Scoville een hete peperoplossing op 5 personen. Zolang de ‘Pikante S[...]
08 November 2020
Een aantal regels om de Piments (Chili pepers) goed te verwerken in uw gerechten: Hoe langer en intenser de chilipeper word mee gebakken in het uiteindelijke gerecht, des te intenser de mate van pikantheid. Daarom wordt het, voor warme gerechten, aanbevolen om de Piment 10 minuten voordat het gerecht gereed is om op te dienen, toe te voegen. Voor koude gerechten is het v[...]
06 November 2020
Intensiteit Pikant gevoel van onze Gemengde Specerijen: Neutraal: Aboriginal specerijen5 specerijen mengsel
06 November 2020
Toepassingen van onze Gemengde Specerijen Zelfs als het gebruik van een specerijen mengsel de realisatie van een typisch recept als doel heeft (Chicken Korma, Punjab lamscurry, Indonesische linzen Dhal, Kefta-dumplings, Ethiopische Doro Wat ...), is het natuurlijk ook mogelijk om er andere waardevolle culinaire hulpmiddelen mee te bereiden. Een paar afgeleide toepassing[...]
05 November 2020
LET OP: wij zijn de enige distributeur van de ORIGINELE TRAPPEUR !! Er is imitatie op de markt. Al sinds wij dit product importeren en distribueren staan wij bekend om dit Unieke Specerijen mengsel uit Canada. Velen van u zullen er al mee in aanraking zijn gekomen en daarom is het nu tijd om u meer inzicht te geven in dit Pracht product. Dit specerij mengsel [...]
04 November 2020
Mythen over de Cubebe Peper (staartpeper) in de geschiedenis Met Shiva als een heilige beschermer, klimmen de lianen met de trossen Cubebe-peper in een boom die bekend staat als Rudraksha, 'het oog van Shiva' (Rudra is een andere naam voor Shiva en Aksha betekent 'oog' in het Sanskriet). Volgens de legende had de god Shiva tijdens meditatie een visioen over de verlangens e[...]
02 November 2020
‘Tagliata al tartufo’ Gesneden gegrilde biefstuk met truffelEen heerlijk gerecht dat de geur van truffel combineert met de smaak van het vlees van Chianina. Bereidingstijd:10 minutenVoor: 4 personen Ingredienten• Een Chianina steak • 
01 November 2020
Golden Milk Lait d’Or Golden Milk is een rustgevende Indiase drank, gemaakt van kurkuma en zwarte peper. Dit superfood zou antioxidanten en ontstekingsremmers bevatten. Het wordt ook wel kurkumamelk genoemd. Het is gebaseerd op het traditionele ayurvedisch[...]
01 November 2020
Specerijen en Ayurveda: een verhaal van symbiose.  Volgens voorouderlijke ayurvedische tradities wordt kurkuma, ook wel Indiase saffraan genoemd, beschouwd als een natuurlijke remedie waarvan de voordelen voor de gezondheid zouden worden versterkt wanneer ze in combinatie met zwarte peper culinair worden gebruikt. Verwen uzelf elke dag met dit heerlijke mengsel van authentieke en[...]
31 Oktober 2020
Paella; wat is het eigenlijk Paella, een Gerecht dat in Valencia, Spanje (de geboorteplaats van paella), meestal thuis wordt bereid en geserveerd als een wekelijkse gemeenschappelijke lunch voor vrienden en familie. Al eeuwenlang is dit Gerecht omgeven door tradities en discussies over hoe je het moet maken, waar het vandaan komt en wat het zelfs is. De naam Pa[...]
31 Oktober 2020
Paella uit de Yellow Kitchen Lilian Roelofs: Paella Is een geliefd gerecht wat ik altijd met veel plezier maak voor mijn klanten. Altijd buiten achter in de tuin van de Yellow Kitchen, op een paella brander met standaard en originele paella pan van 60 cm.Stukje onthaas[...]
30 Oktober 2020
Het verhaal achter onze producten met truffel De geschiedenis van de familie Savini gaat terug tot de jaren '20. Al 4 generaties.  Giuseppe Savini was een boer uit Balconevisi, een klein stadje op de heuvels bij San Miniato. Zijn passie was om op truffeljacht te gaan met zijn trouwe hond. Een van zijn zoons Zelindo was verantwoordelijk vo[...]
30 Oktober 2020
De familie Savini bestaat nu al 3 generaties uit truffeljagers met als devies:  Alleen waar de natuur intact is, groeien truffels. Toscane heeft gelukkig nog steeds pure groene gebieden, met betoverende plekken die het hele jaar door erg gul zijn met truffels. Het Savini-gezin werkt met liefde werkt en toewijding en heeft de truffel-geheimen van de ene generatie op de ande[...]
Pagina's : 1234

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.

Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster