Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
De asperge wordt gezien als voorbode van de lente.
We kunnen er alweer bijna van genieten, want traditioneel gezien duurt het ‘asperge-seizoen’ van eind april tot eind juni.Start april zien we de parmantige kopjes van de verse groene asperges weer boven de velden uitkomen. En op 24 juni, de dag van het Sint Jansfeest moet de plant rusten en stoppen de boe[...]
Asperge-Wijn pakketten met 10% Korting
ASPERGES …
… met gesmolten Boter
En verder niks op het bord.Wijnadvies: een niet-gerijpte of licht eiken Chardonnay zoals
30 minuten
4 personen
Risotto van carnaroli rijst, truffel tapenade, coquille met aboriginal kruiden, rucola & umibudo
Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.Ingrediënten van Cooklovers.
Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar, doordat Gaby, terwijl hij chef was in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met on[...]
Miso: Toepassingen
Algemene toepassingen per soort miso:
1. Lichtere miso's: soepen, dressings, spreads en sauzen.
2. Donkerdere miso's: zwaardere gerechten zoals roerbakgerechten, gegrilde of gebakken gerechten, noedelgerechten en in vegetarische hamburgers en andere vleesanalogen die baat hebben bij meer h[...]
210 minuten
2 personen
Panna Cotta met Vanille
Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.Ingrediënten van Cooklovers.
Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar ontmoetten werkt hij met onze producten in de keuken. Het specialisme van Daniel Elsau is patisserie. Laat u inspireren door zijn Panna Cotta recept en geniet van onze top Reciotto wijn als [...]
30minuten
2 personen
Fine Claire Oesters met een creme van Harissa, Sushi - & Riesling azijn
Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.Ingrediënten van Cooklovers.
Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar, doordat Gaby, terwijl hij chef was in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met onze import producten werkte.
15 a 20 minuten
4 personen
Coquilles, Miso, Massala en Bloemkool
Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los.Ingrediënten van Cooklovers.
Coquilles Saint-Jacques is een klassieker uit de Franse keuken. Maar Frank Los zou Frank Los niet zijn als hij zijn eigen aziatisch, midden oosten touch niet aan dit recept zou geven.
Bij dit gerech[...]
foto boven: een deel van het assortiment kaviaar van Caviar Giaveri
KAVIAAR !!
“Kaviaar importeren ? Nee joh, die markt is allang vergeven. De concurrentie is nog groter en gemener dan bij Drank of Delicatessen en de wer[...]
foto boven: Landkaart Spanje met bij de rode pijlen: wijngebied Priorat DOQ
PRIORAT ... RODE WIJN DIE JE BLIJFT VERRASSEN
Daniel Schuringa (eigenaar Cavad'or exclusives en CookLovers) is een groot liefhebber van [...]
LA GRAND TAILLE, WAAR IK MIJN 'SEC' VOND ...
Bij elke meeting, lunch of diner met onze specerij leverancier Terre Exotique in Tours werd mijn glas volgeschonken met een heerlijke 'methode traditionelle' (bubbel) of lekkere crisp-droge witte wijn. Al na het 1e glas was mijn nieuwsgierigheid zodanig geprikkeld dat ik mij meer in de wijnen va[...]
PROWEIN 1999 - 2023
Ik haal mijn energie uit het vele reizen, andere culturen te proeven, nieuwe eerlijke producten te ontdekken die door onze 'moeder aarde' aan ons worden 'gegeven', de producenten van de producten die wij importeren te leren kennen en te begrijpen, de unieke vergezichten en aroma's van de pracht gebieden die ik mag bezoeken te genieten. En Drank e[...]
BODEGAS PERICA 'VAN JOVEN TOT GRAN RESERVA'
Een aantal jaren geleden was ik bezig de samenwerking met een Rioja producent in Spanje af te bouwen. Dit kwam, omdat de eigenaar ervoor koos de productie zo hoog op te drijven, dat ik naar mijn afnemers niet meer kon instaan voor een constante kwaliteit en smaakprofiel. Tegen het einde van de samenwerking ontmoette ik de [...]