Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
PROWEIN 1999 - 2023
Ik haal mijn energie uit het vele reizen, andere culturen te proeven, nieuwe eerlijke producten te ontdekken die door onze 'moeder aarde' aan ons worden 'gegeven', de producenten van de producten die wij importeren te leren kennen en te begrijpen, de unieke vergezichten en aroma's van de pracht gebieden die ik mag bezoeken te genieten. En Drank e[...]
Scoville schaal
Het was farmacoloog Wilbur Scoville die in 1912 deze meet-schaal uit heeft gevonden om de ‘Pittigheid / Hitte’ van (piments / capsicum) paprika's en chilipepers te bepalen.
Zie deze Scoville-schaal als een hulpmiddel om de pittigheid of scherpte van hete pepers te meten. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine (de chemisc[...]
De Ingrediënten van CurryOp internet en televisie zien we zoveel curryrecepten dat het moeilijk is om een exacte regel te geven over de bereiding van deze gerechten. Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende basisingrediënten van een curry gerecht en mengsel:
Miso: varianten, karakteristieken en de benamingen
Benaming op basis van ingredienten:
A. Rijst Miso Japanse benaming: Kome MisoB. Gerst Miso  [...]
Soja saus: in het kort
Soja saus kun je kort omschrijven als een zoute, umami-verpakte smaakbom.
Het bezit alle vijf smaken uit het smaakprofiel (umami, zoetheid, zoutheid, bitterheid en zuurheid) en de meer dan 300 verschillende aromatische variaties. Deze combinatie voegt rijkdom en diepte toe aan de smaken van voedingsmiddelen.
Deze vloeibare specerij saus is een [...]
Miso: introductie
Miso is een belangrijk ingrediënt in de Japanse keuken (en veel andere Aziatische keukens) en vormt de basis van het hoofdgerecht: misosoep. Al meer dan 1.300 jaar word het in het Japanse dieet verwerkt. Elke regio van Japan produceert zijn eigen unieke misoproducten op basis van lokale ingrediënten, klimaat, eetgewoonten en voorkeuren. Het is een zeer voed[...]
Golden Milk Lait d’Or
Golden Milk is een rustgevende Indiase drank, gemaakt van kurkuma en zwarte peper. Dit superfood zou antioxidanten en ontstekingsremmers bevatten. Het wordt ook wel kurkumamelk genoemd.
Het is gebaseerd op het traditionele ayurvedisch[...]
Intensiteit Pikante sensatie van onze Gemengde Specerijen:
Klik op de specerijen voor meer informatie
Neutraal:
Aboriginal specerijen (klik op de specerij om in de webshop te k[...]
Veelgestelde vragen over Curry
Wat is het beste, currypoeder of currypaste/ - creme?In India en Azië maakt currypaste deel uit van het recept.
Specerijen worden eerst geroosterd, dan gemalen met een stamper en vijzel, voeg olie toe (sesam- of pindaolie of ghee in India en kokosolie in Thailand) en een flinke portie verse aroma[...]
In een champagnefles van 75 cl zitten ongeveer 47 miljoen bubbeltjes en de druk is maar liefst twee keer zo hoog is als in een autoband. Door een fles spectaculair te ontkurken haal je de kooldioxide eruit en is er niet meer genoeg prik om de aroma’s vrij te maken. Dit maakt de champagne dan niet meer lekker. De fles niet schudden dus, maar zachtjes draaiend de kurk losmaken e[...]
Toepassingen van onze Gemengde Specerijen
Zelfs als het gebruik van een specerijen mengsel de realisatie van een typisch recept als doel heeft (Chicken Korma, Punjab lamscurry, Indonesische linzen Dhal, Kefta-dumplings, Ethiopische Doro Wat ...), is het natuur[...]
Curry de veelheid aan varianten en ingrediënten …U zou de complexiteit van de Indiase keuken kunnen vergelijken met een orkest met zijn verschillende noten, composities en instrumenten. Van de Himalaya Hoogtes tot de stranden van Goa, de culinaire diversiteit van Moeder India is werkelijk buitengewoon. De hoeveelheid en de soort specerij[...]