Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
foto boven: een deel van het assortiment kaviaar van Caviar Giaveri
KAVIAAR !!
“Kaviaar importeren ? Nee joh, die markt is allang vergeven. De concurrentie is nog groter en gemener dan bij Drank of Delicatessen en de wer[...]
foto boven: Landkaart Spanje met bij de rode pijlen: wijngebied Priorat DOQ
PRIORAT ... RODE WIJN DIE JE BLIJFT VERRASSEN
Daniel Schuringa (eigenaar Cavad'or exclusives en CookLovers) is een groot liefhebber van [...]
LA GRAND TAILLE, WAAR IK MIJN 'SEC' VOND ...
Bij elke meeting, lunch of diner met onze specerij leverancier Terre Exotique in Tours werd mijn glas volgeschonken met een heerlijke 'methode traditionelle' (bubbel) of lekkere crisp-droge witte wijn. Al na het 1e glas was mijn nieuwsgierigheid zodanig geprikkeld dat ik mij meer in de wijnen va[...]
PROWEIN 1999 - 2023
Ik haal mijn energie uit het vele reizen, andere culturen te proeven, nieuwe eerlijke producten te ontdekken die door onze 'moeder aarde' aan ons worden 'gegeven', de producenten van de producten die wij importeren te leren kennen en te begrijpen, de unieke vergezichten en aroma's van de pracht gebieden die ik mag bezoeken te genieten. En Drank e[...]
BODEGAS PERICA 'VAN JOVEN TOT GRAN RESERVA'
Een aantal jaren geleden was ik bezig de samenwerking met een Rioja producent in Spanje af te bouwen. Dit kwam, omdat de eigenaar ervoor koos de productie zo hoog op te drijven, dat ik naar mijn afnemers niet meer kon instaan voor een constante kwaliteit en smaakprofiel. Tegen het einde van de samenwerking ontmoette ik de [...]
BODEGA HERRERO 'EEN FRANS SPAANSE GESCHIEDENIS'
Janine Vedel, de moeder van de huidige generatie frans-spaanse wijnmakers van Bodega Herrero, groeide op in het hart van de Languedoc (Herault). Dit is in het zuidoosten van Frankrijk waar zij is geboren. Janine Vedel is al sinds haar kindertijd verbonden aan de wereld van de wijnbouw. Haar familie had eigen wijn[...]
Mijn eerste ontmoeting met Bodega Herrero
Al meer dan 20 jaar ging ik elk jaar naar de Alimentaria in Barcelona. Dit is een bijzondere wijnbeurs met o.a. Spaanse wijn & cava producenten.Mijn smaak voor wijn is nogal specifiek en ik zoek altijd naar een smaakprofiel in een wijn variant die zich onderscheidt van wat er al op de markt te vinden is. [...]
Scoville schaal
Het was farmacoloog Wilbur Scoville die in 1912 deze meet-schaal uit heeft gevonden om de ‘Pittigheid / Hitte’ van (piments / capsicum) paprika's en chilipepers te bepalen.
Zie deze Scoville-schaal als een hulpmiddel om de pittigheid of scherpte van hete pepers te meten. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine (de chemisc[...]
Champagne J.P. Marniquet
Hoe ontstond onze samenwerking:
In 2000 waren mijn vader en ik op een wijnbeurs in Zuid Afrika. Nog diep onder de indruk van mijn bezoek aan Robbeneilan[...]
Weingut Krämer
Sinds ik Tobias Krämer een paar jaar geleden op de wijnbeurs ‘Prowein’ in Düsseldorf heb ontmoet importeer en distribueer ik zijn wijnen in Nederland.
Zijn wijnen verdwijnen met regelmaat als sneeuw voor de zon uit mijn magazijn. Om dan niet anderhalve week te hoeven wachten op een nieuwe levering ri[...]
De Ingrediënten van CurryOp internet en televisie zien we zoveel curryrecepten dat het moeilijk is om een exacte regel te geven over de bereiding van deze gerechten. Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende basisingrediënten van een curry gerecht en mengsel: