Zalm met Trappeur specerijen
Het principe van dit recept is om de zalm alleen op de huidzijde te koken en hem halverwege de bereiding van de grill te halen: het resultaat geeft een zeer vochtige en zeer smaakvolle zalm.
Ingrediënten
. een grote zalmfilet
. een scheutje olijfolie
. 3 theelepels Trappeur mengsel
. verse pasta
. zure room
Bereiding
1 Vet de huid van de zalm goed in, zodat deze niet te veel aan de grill blijft plakken.
2 Leg de filet met de velzijde naar beneden op het barbecuerooster.
3 Strooi 2 theelepels trappeursmengsel op de vleeskant.
4 Kook tot de helft (of ¾) van de dikte van de zalm lichtroze kleurt (ongeveer 25 minuten).
Optioneel, voor degenen die moeite hebben met halfgekookte vis, draai de filet om en laat hem slechts 3 minuten koken (let op, de handeling
is technisch, het gaat erom de filet om te draaien zonder hem te breken...)
5 Serveer onmiddellijk met verse pasta of rijst, vergezeld van een saus die eenvoudigweg bestaat uit crème fraîche gemengd met 1 theelepel trappeurmengsel.
Let op: koken is een delicate stap in het recept. Buiten het seizoen kan dit recept ook in een hete pan op laag vuur worden gemaakt.