Tonijn Sashimi met frisse Ponzu Dressing en cunchy Sesam Dashi
Een heerlijk recept in samenwerking met Ronald Lankman.
Ingrediënten van Cooklovers.
Daniël Schuringa heeft jaren samengewerkt met Ronald Lankman toen hij zijn eigen caterings bedrijf 'De Ambachtelijke Cateraar' had. Ronald verwerkte de ingrediënten van Cavad'or exclusives in zijn gerechten en adviseerde bijpassende wijnen van ons bij die gerechten.
De samenwerking duurt nog altijd voort. Zo levert Cavad'or exclusives nog steeds ingrediënten aan de zaken waar Ronald Lankman mede-eigenaar van is: Marie Café Brasserie en P{etite Marie in Amersfoort.
Ingrediënten:
. Verse tonijn moot 300 gram sashimi kwaliteit, mooi gelijkmatig stuk (vraag aan de visboer!)
. Zoete witte ui : 2 grote of 4 kleine
. Bonito furikake 50 gram (niet meer leverbaar via Cavad'or exclusives, eventuele vervanging klik hier voor onze overige furikakes)
. Sesam Dashi 50 gram
. Ponzu Yuzu Shibanuma 75 ml
. Fleur de sel uit Madagascar
Scherp sashimi mes
2 snijplanken (vis en groentes)
Klein kook pannetje
Plat bord
Schalen om de gerechten af te maken
WIJNADVIES:
Provençaalse rosé uit Vidauban 'Le Passe Temps'
BEREIDING:
Verzamel alle ingrediënten en benodigdheden.
1. Breng een klein pannetje met water aan kook. Maak ondertussen de uien schoon op een snijplank en snij er mooie schelpjes van. Blancheer de uienschelpjes in het kokend water (zonder zout) voor 2 à 3 minuten. De ui moet nog mooi beetgaar zijn, let wel op dat de krachtige uiensmaak er vanaf is gekookt.
2. Snij de vis sashimi style in plakken van ongeveer 0,5 à 1 cm dik. Pak hiervoor een andere snijplank dan gebruikt voor de uien. De lengte van de plakken hangt af van het stuk vis wat er gekocht is. Probeer mooie gelijkmatige stukken te krijgen. Besprenkel de plakken met een beetje grof zout.
3. Leg de (bonito) furikake flakes op een plat bord en ‘paneer’ als het ware de tonijn totdat er een mooi laagje ontstaat. Leg de tonijn apart en bewaar de overige (bonito) flakes luchtdicht in de voorraadkast.
4. Centreer de tonijn midden op het bord. Verdeel hierover de uienschelpjes mooi op of naast de tonijn. +/- 3 à 4 per bord. Pak een klein lepeltje voor de ponzu. Vul de uienschelpjes met de ponzu. Pak de sesam dashi crunch en ‘besprenkel het geheel om het gerecht af te maken.