Pittige Colombokip
Colombo wordt ook wel West-Indische curry genoemd. Het is een mengsel van zowel kruiden als curry of soms zelfs massala. Het is een traditioneel Indiaas gerecht dat sinds de 19e eeuw een veel bereid wordt in Frans West-Indië.
Voor de saus
. 1 kipfilet in stukjes
. 6 aardappelen
. 1 ui
. 1 takje peterselie
. 1 takje verse tijm
. 1 laurierblad
. 1 limoen (voor limoensap)
. 1,5 eetlepel Terre Exotique colombo
. ¼ theelepel Terre Exotique West-Indische peper
. 3 eetlepels Arbequina extravergine olijfolie.
. rijst eventueel als bijgerecht
Bereiding
1. Was en schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
2. Snijd vervolgens de ui en bak deze in een Wokpan met een beetje olijfolie.
3. Voeg de gehakte peterselie toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
4. Voeg de stukken kip toe en bak 3 minuten.
5. Voeg de aardappelen, colombo, laurier en tijm toe.
5. Voeg het limoensap en een glas water toe.
6. Meng goed en meng de West-Indische peper door het gerecht.
7. Dek af en kook op laag vuur gedurende 1 uur.
Bij dit gerecht kunt u witte rijst opdienen. De rijst neemt wat scherpte van de West-Indische peper weg.
Eet smakelijk!