bereidingstijd: aantal personen:
Muffins met 'sucre fou' (gekke suiker) en vanille
De moderne muffin heeft wortels die teruggaan tot de 10e eeuw, maar het idee van een muffin-achtig gebak dateert zelfs uit de tijd van de oude Egyptenaren.
Ingrediënten
. 150 g boter;
. 200gr Sucre Fou
. 1 snufje zout
. 300 g melk;
. 2 eieren;
. 1 zakje gist;
. 1 snufje vanillepoeder
. 180 g pure chocolade- of melkchocoladeschaafsel;
. 300 g bloem.
Bereiding
1 Verwarm je oven voor op 180°.
2 Snij je chocolade in stukjes en zet opzij.
3 Meng al je ingrediënten in een bakje en voeg als laatste de chocolade toe.
4 Beboter vervolgens uw muffinvormpjes en voeg de bereiding toe.
5 Bak ze gedurende 30 minuten in een oven op 180°.
6 Laat 10 minuten rusten voordat u het uit de vorm haalt.
De gebruikte Ingrediënten: