[ERROR]
>

Scoville schaal


Het was farmacoloog Wilbur Scoville die in 1912 deze meet-schaal uit heeft gevonden om de ‘Pittigheid / Hitte’ van (piments / capsicum) paprika's en chilipepers te bepalen. 

Zie deze Scoville-schaal als een hulpmiddel om de pittigheid of scherpte van hete pepers te meten. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine (de chemische verbinding die spicy en pittige hitte veroorzaakt) in een paprika en kent deze een cijfer toe in Scoville Heat Units


Om zijn classificatie te ontwikkelen, testte Wilbur Scoville een hete peperoplossing op 5 personen. Zolang de ‘Pikante Sensatie’ bleef, verhoogde hij zijn verdunning. De score op de schaal vertegenwoordigt het niveau van verdunning dat nodig is om er voor te zorgen dat de Pikante Sensatie volledig verdwijnt.

Hieronder staan de Piments/ Capsicum (welke wij importeren) beschreven van 1 (minst pikant) tot 15 (meest pikant).

Neutraal
0 – 100
1. Paprika uit Slovakije
Geeft een licht zoete smaak en een prachtige rode kleur aan al uw uw hartige gerechten.

2. Pimenton de la Vera uit Spanje
Volgens Spaanse traditie gerookt boven steeneik. Belangrijk ingredient voor chorizo!

Mild
100 – 500
Warm
500 - 1000
Uitgesproken
1000 - 1500

Heet
1500 – 2500
3. Piment Ancho uit Mexico
Zacht, en daardoor gemakkelijk te verwerken in uw sauzen en stoofschotels. Traditioneelingredient in het mole recept.

Sterk
2500 – 5000
4. Piment d’Espelette AOP uit Frankrijk
Kruidig en fruitig van smaak, warm en levendig en daarmee karakteristiek van de keuken van Zuid West Frankrijk.

5. Baskische Piment uit Frankrijk
Aroma's van hooi, tomaten en gekonfijte paprika's.

 Vurig
5000 – 15000
6. Piment Ringen van Vuur uit China
Deze kleine ringen zijn een visuele sensatie als garnering van een gerecht.

7. Piment Engelenhaar uit China
Deze dunne ‘Piment-draden’ hebben warme tonen, peperige en fruitige smaken.

8. Piment Chipotle uit Mexico
Jalapeno peper. Houtgedroogd en gerookt boven het hout van Pecannoten bomen (Carya): sterke en branderige smaak/ sensatie.

Brandend
15000 – 30000
Verzengend
30000 - 50000

Vulkanisch
50000 – 100000
9. Piment d’Amazonie uit Colombie
Fruitige tonen die doen denken aan Tabascopepers. Een lichtgeel uiterlijk vanwege zijn oogst vóór volledige rijpheid.

Piment Pequin uit Mexico
Zeer pikant, zoete en fruitige tonen. Ideaal ingredient van chili con carne.

Explosief
100000 en meer
Piment Wiri Wiri uit Guyana
Door de gelijkenis met kersen verdiende het de bijnaam "cherry chili".

12. Piment Cayenne uit India
Ook wel Pili-pili genoemd, deze rode peper geeft een zeer sterke en zoete smaak af.

13. Piment Habanero uit Mexico
Zeer krachtig. Ook bekend als Piment ‘Cabri’. Een variant op de Piment Habanero.

14. Piment Rawit (oiseau) uit Mexico
Deze chili heeft zoete en zeer smakelijke tonen.

15. Piment Naga uit India
Een van de sterkste piments ter wereld. Het kan gewoonweg niet worden gegeten, maar wordt gebruikt in culinaire preparaten.

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster