Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Mediteraanse recepten | Europese recepten | Hoofdgerechten | Lunchgerechten | Nagerechten | Vegan recepten | Vegetarische recepten
50 minuten2 personen
Geroosterde bloemkool met Vadouvan
Bloemkool is van zichzelf zacht, romig en neutraal. Precies daardoor vormt het het ideale canvas voor specerijen die karakter geven. Vadouvan brengt direct diepe, warme aroma’s van ui, knoflook, lichte rook sensaties en subtiele zoetheid. Wanneer je bloemkool roostert met een beetje olie en een vleugje Vadouvan ontstaat er een gerecht dat tegel[...]
30 minuten4 personen
Pompoencurry
Al ruim een maand geleden deed de herfst zijn intrede.
Het seizoen van warme herfstkleuren, frisse ochtenden, koele nachten en typische Herfst producten zoals pompoen, goudreinette en stoofpeertjes.
2 specerij mengsels die curry gerechten met hartige, zoete en aardse aroma’s warm, diep en rijk maken zijn Curry de Madras en Ma[...]
Romige Scalivada op toast
Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.
30 minuten
Geroosterde amandelen met Colombo specerijen
Ingrediënten:
250 gram rauwe blanke amandelen
4 eetlepels Arbequina Olijfolie van La Boella Moli La Coloma
Fleur de sel Madagascar van Terre Exotique
