[ERROR]
>

Toepassingen van onze Gemengde Specerijen

Zelfs als het gebruik van een specerijen mengsel de realisatie van een typisch recept als doel heeft (Chicken Korma, Punjab lamscurry, Indonesische linzen Dhal, Kefta-dumplings, Ethiopische Doro Wat ...), is het natuurlijk ook mogelijk om er andere waardevolle culinaire hulpmiddelen mee te bereiden.


Een paar afgeleide toepassingen:

Kruidenboter: meng 2 theelepels gemengde specerijen naar keuze met 150 gram zachte kwaliteitsboter.

Basissaus voor een stoof gerecht: bak 2 sjalotjes bruin in 2 eetlepels Olijfolie Arbequina. Meng dan 1 theelepel van een specerijen mengsel naar keuze. Blus vervolgens af met wijn of water voordat u de rest van de ingrediënten toevoegt.

Soepen: voeg 1 theelepel toe van een specerijen mengsel naar keuze tijdens het koken (vergeet niet om goed te mengen als het geheel grote granen of zaden bevat).

Marinades: 1 theelepel van een specerijen mengsel naar keuze met 1 theelepel Olijfolie Arbequina. Belangrijk is om het vlees minimaal 1 uur en vis 5 tot 10 minuten in de koelkast te laten marineren.

Gebakken groenten: meng 1 theelepel van het specerijen mengsel naar keuze met groenten en bak dit een paar minuten voor het serveren in uw pan of wok.

Grillen: voor een klein stukje te grillen vis of vlees kan het specerijen mengsel vóór het koken op het te grillen stukje worden "gemasseerd". Voor grotere stukken (zoals côte de bœuf), voeg ze aan het einde van de bereiding toe om verbranding van de specerijen te voorkomen.

Aperitief sauzen: 1 eetlepel gemengde specerijen met 1 of 2 eetlepels Griekse yoghurt vormen een heerlijke aperitief saus

Vinaigrette: 2 theelepels gemalen specerijen in combinatie met 6 eetlepels Olijfolie Arbequina en 3 eetlepels azijn (+ 1 eetlepel mosterd naar smaak).

Mayonaise: voeg 1 tot 2 theelepels gemengde specerijen toe.

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster