Zwarte Sesam Cake
Zwarte sesamzaadjes, afkomstig van de Sesamum indicum-plant, zijn een belangrijk ingrediënt in de Aziatische keuken en traditionele geneeskunde. Ze winnen wereldwijd aan populariteit door hun voedingsvoordelen en unieke smaak.
Ingrediënten
. 40 gr zwarte sesampasta
. 150 gr yoghurt
. 50 gr honing
. 120 gr suiker
. 4 eieren
. 320 gr bloem
. 1/2 gist
. 2 eetlepels vanille-extract
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Meng alle ingrediënten in een elektrische mixer, behalve de sesampasta en het vanille extract.
3. Verdeel het mengsel in tweeën, voeg 2/3 deel van de sesampasta toe aan de ene en het vanille-extract aan de andere helft.
4. Doe de twee bereidingen in twee spuitzakken.
5. Spuit beide mengsels in de vorm en zorg ervoor dat het marmert. Bak gedurende 30 minuten.
6. Laat afkoelen. Bekleed de bovenkant van de cake met de rest van de sesampasta.
Geniet ervan!
Dank aan Pierre Okotnikoff voor dit heerlijke recept!
De gebruikte Ingrediënten: