[ERROR]
>
bereidingstijd: aantal personen:

Manakish met zaatar en rozenharissa

Manakish (of manakeesh, manaqish, in het Arabisch: مناقيش) is een traditioneel gerecht uit de Levant (De Levantijnse keuken is de traditionele keuken van de Levant, in de zin van het ruige gebied van het voormalige Ottomaanse Syrië), dat erg populair is in Libanon. Het is een soort plat brood, vergelijkbaar met pizzadeeg, dat meestal vóór het bakken wordt gegarneerd. De zaatar-versie is de meest iconische. Het wordt gegeten bij het ontbijt of als tussendoortje, met thee, verse groenten of olijven...

manakish

 

 

Ingrediënten

. 500 g pizza- of brooddeeg
. 3 eetlepels za'atar
. 2 eetlepels rozenharissa
. 4 eetlepels olijfolie

 



 

 

BEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Rol het deeg uit tot kleine cirkels of rechthoeken.
3. Meng de za'atar, rozenharissa en olijfolie tot een pasta.
4. Verdeel dit mengsel over het deeg.
5. Bak gedurende 8 tot 10 minuten, tot het deeg goudbruin is.

Warm of op kamertemperatuur serveren.

 

Eet smakelijk!

 

De gebruikte Ingrediënten:

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster