Manakish met zaatar en rozenharissa
Manakish (of manakeesh, manaqish, in het Arabisch: مناقيش) is een traditioneel gerecht uit de Levant (De Levantijnse keuken is de traditionele keuken van de Levant, in de zin van het ruige gebied van het voormalige Ottomaanse Syrië), dat erg populair is in Libanon. Het is een soort plat brood, vergelijkbaar met pizzadeeg, dat meestal vóór het bakken wordt gegarneerd. De zaatar-versie is de meest iconische. Het wordt gegeten bij het ontbijt of als tussendoortje, met thee, verse groenten of olijven...
Ingrediënten
. 500 g pizza- of brooddeeg. 3 eetlepels za'atar
. 2 eetlepels rozenharissa
. 4 eetlepels olijfolie
BEREIDING
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Rol het deeg uit tot kleine cirkels of rechthoeken.
3. Meng de za'atar, rozenharissa en olijfolie tot een pasta.
4. Verdeel dit mengsel over het deeg.
5. Bak gedurende 8 tot 10 minuten, tot het deeg goudbruin is.
Warm of op kamertemperatuur serveren.