[ERROR]
>
bereidingstijd: aantal personen:

Pittige Colombokip

Colombo wordt ook wel West-Indische curry genoemd. Het is een mengsel van zowel kruiden als curry of soms zelfs massala. Het is een traditioneel Indiaas gerecht dat sinds de 19e eeuw een veel bereid wordt in Frans West-Indië.

kip colombo

 

Voor de saus

. 1 kipfilet in stukjes
. 6 aardappelen
. 1 ui
. 1 takje peterselie
. 1 takje verse tijm
. 1 laurierblad
. 1 limoen (voor limoensap)
. 1,5 eetlepel Terre Exotique colombo
. ¼ theelepel Terre Exotique West-Indische peper
. 3 eetlepels Arbequina extravergine olijfolie.

 . rijst eventueel als bijgerecht

 

 

Bereiding

1. Was en schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
2. Snijd vervolgens de ui en bak deze in een Wokpan met een beetje olijfolie.
3. Voeg de gehakte peterselie toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
4. Voeg de stukken kip toe en bak  3 minuten. 
5. Voeg  de aardappelen, colombo, laurier en tijm toe.
5. Voeg het limoensap en een glas water toe.
6. Meng goed en meng de West-Indische peper door het gerecht.
7. Dek af en kook op laag vuur gedurende 1 uur.

Bij dit gerecht kunt u witte rijst opdienen. De rijst neemt wat scherpte van de West-Indische peper weg.

Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten:

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster