CHIMICHURRI SAUS
Chimichurri, een mengsel van kruiden en specerijen, wordt gebruikt als marinadebasis of als bijgerecht. Zeer populair in Argentinië, het begeleidt vlees bereid op de barbecue, tijdens "asado's", spontane gezellige avonden en echte Argentijnse rituelen.
Bereiding
Combineer alle volgende ingrediënten in een grote kom:
. ½ bosje verse platte peterselie
. 2 eetlepels Rode wijnazijn van Badia Vinagres
. 1 theelepel verse citroensap
. 120 ml Arbequina Olijfolie extravergine van Moli la Coloma
. Zout en peper naar eigen smaak van Terre Exotique
. 1 tot 2 theelepels chimichurri-melange van Terre Exotique
Tip: bewaar deze bereiding minimaal een half uur in de koelkast en gebruik het dan om een saus te begeleiden of om een marinade van te maken.
WIJNADVIES
Indien de chimichurri met kip word bereid, dan bevelen wij de volgende wijnen aan:
Saint Veran Plaisance
Meursault
Vouvray Sec La Grande Taille
De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn: