[ERROR]
>

Weingut Krämer


Sinds ik Tobias Krämer een paar jaar geleden op de wijnbeurs ‘Prowein’ in Düsseldorf heb ontmoet importeer en distribueer ik zijn wijnen in Nederland.

Zijn wijnen verdwijnen met regelmaat als sneeuw voor de zon uit mijn magazijn. Om dan niet anderhalve week te hoeven wachten op een nieuwe levering rijd ik vaak zelf naar zijn familiebedrijf. Binnen 4 uur rijd ik er naartoe. Het is maar goed dat ik een stationwagen heb zodat ik steeds met een flinke nieuwe voorraad wijnen de rit terug kan maken!

Door deze regelmatige bezoeken heb ik de zeer enthousiaste jonge pionerende wijnmaker in korte tijd steeds beter leren kennen.

Naast de mooie video waarin ik hem interview beschrijf ik hieronder meer over dit pracht wijnbedrijf en de omgeving waar zijn wijnen vandaan komen.

 https://www.cavador.nl/images829Hj//20230412_24.jpg

Toen Tobias Krämer (7e generatie wijnmakers in de familie Krämer) zijn 1e eigen vintage in 2012 oogstte en in 2013 voor het eerst zijn eigen range wijnen bottelde, was hij reeds 3 jaar wijnmaker.

Hij studeerde toen aan de universiteit in Geisenheim.
Zijn vader Bernard Kramer werkte in de wijngaarden en liet zijn zoon Tobias op een totaal vernieuwende wijze (zonder o.a. de bekende rest suikers) wijnen produceren.

Het familiebedrijf bestaat in totaal uit 22 hectaren wijngaarden. Daarvan is 30% beplant met Riesling, 30% met Chardonnay, 25% Grauburgunder en 15% bestaat uit overige druivensoorten (Regent, Cabernet Sauvignon, Spatburgunder, Sauvignon Blanc e.m.).

In 2013 werden voor het eerst de ‘Straight’ range (Chardonnay, Silvaner, Sauvignon Blanc, Grauburgunder en Riesling) wijnen gebottled. De eerste Riesling ‘La Roche’ in 2016 en de fameuze Chardonnay ‘Kaisergarten’ in 2018.

De wijngaarden en het familiebedrijf van Weingut Krämer liggen allemaal in het prachtige wijngebied Rheinhessen in Duitsland waar wijnmakers zo’n 20 jaar geleden voorzichtig begonnen met het produceren van echte Top wijnen.

Dit wijngebied is het grootste (rond de 27.000 hectare) van de 13 Duitse wijngebieden waar kwaliteitswijnen worden geproduceerd en ligt aan de linker zijde van de Rijn.

Rheinhessen heeft een microklimaat met een goede balans tussen de nacht en dag. Met 10 à 12 °C gedurende de nacht en gemiddeld 29 °C overdag kan Tobias Krämer prachtig met de zuren in de wijn werken en geeft hij zijn wijnen hun mineralige en cispy frisheid die door velen zo enorm gewaardeerd wordt.

Elke keer dat ik bij het wijnbedrijf arriveer laat Tobias mij een nieuwe wijn proeven. Hij produceert nu 4 Riesling wijnen, 2 varianten Chardonnay, 1 Sauvignon Blanc, 1 Grauburgunder, 1 Rode wijn met de zeer toepasselijke naam ‘Red Stuff’ en een heerlijke rosé ‘Good Stuff’.

De 4 Riesling wijnen hebben stuk voor stuk zeer verschillende karakteristieken en komen van kleine wijngaarden met lage opbrengsten per hectare om te zorgen voor een top kwaliteit.

https://www.cavador.nl/images829Hj//20230412_25.jpg‘La Roche’ is de Top Single Wijngaard (1.800 flessen per oogstjaar), ‘Uffhofen’ (1.500 flessen) en ‘Gau Weinheim’ (1.500 flessen) zijn 2 kleine dorpen 7 kilometer van elkaar verwijderd met zeer uiteenlopende microklimaten en bodem. De ‘Straight’ is de constante factor met sap verkregen van druiven uit alle wijngaarden van Weingut Krämer. 

Geniet je deze Straight wijn ‘dan weet je wat je aan het wijnhuis hebt’, zo legt Tobias uit.

Geniet van de video met veel mooie indrukken van de omgeving Rheinhessen en gesprekken tussen Tobias Krämer en mij.
En vind alle specifieke informatie per wijn van dit familiebedrijf (op ‘Uffhofen’ en ‘Gau Weinheim’ Riesling na) via de button hier onder.

Het assortiment Wijnen van Weingut Krämer

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster