[ERROR]
>

Champagne J.P. Marniquet

champagne jp marniquet en daniel schuringa 2009Hoe ontstond onze samenwerking:

In 2000 waren mijn vader en ik op een wijnbeurs in Zuid Afrika. Nog diep onder de indruk van mijn bezoek aan Robbeneiland ontmoette ik op de boot terug naar het vasteland Peter. Peter was sales van een groot import bedrijf in Engeland en had geheel horeca Londen als zijn afnemer.

We hadden het op een gegeven moment over de Champagne die hij in Londen distribueerde en hoe succesvol dat was. Deze champagne kwam van een klein familiebedrijf met 7 hectare wijngaarden. Peter was erg te spreken over dit familiebedrijf. Ze waren betrouwbaar in leveringen, leverden een constante ,mooie kwaliteit en de producent was prettig in de omgang.

Peter adviseerde mij om naar de London Wine Fair te komen om dit familiebedrijf te leren kennen. En zo geschiedde. Toen ik terug in Nederland was organiseerde ik direct mijn reis naar Londen, waar ik de producent, Jean Pierre Marniquet, voor het eerst ontmoette. Beide netjes in pak, en ieder met 5 glazen Champagne voor ons, proefden en bespraken we samen enkele van zijn producten. Wat ben ik toch blij met alle talen die ik enigszins spreek want alles diende in het Frans besproken te worden! Al heel snel begreep ik Peter want ook ik was (en ben nog steeds) zwaar onder de indruk van zijn producten.

Dit avontuur in Londen was een memorabele en Jean Pierre en ik spraken met elkaar af dat we elkaar spoedig bij zijn bedrijf zouden ontmoeten.

En dat gebeurde niet veel later. Voor het eerst was ik in het Champagnegebied. Voor het eerst in een eeuwenoude diepe kelder uitgehakt in het krijt waar de grond onder zijn wijngaarden uit bestaat. 

En sinds die ontmoeting zijn Pierrres producten enkel bij unieke liefhebbers geleverd die open staan voor onbekende producenten die gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

 

Een stukje geschiedenis:

champagne-marniquet-opaIn 1929 besloot Pierre Coutelas (de grootvader van Jean-Pierre Marniquet), die altijd zijn druiven-opbrengst verkocht had aan grote Champagne-huizen, zijn eigen opbrengsten te houden en hiermee zijn eigen Champagne te gaan produceren.

Zijn zoon zette dit voort met dezelfde passie en respect voor de wijngaarden. En toen Jean-Pierre Marniquet het champagne-huis in 1974 overnam van zijn ouders groeiden de wijngaarden uit van 1,5 hectaren tot de 7 hectaren van nu, goed voor een jaarlijkse productie van 70.000 flessen unieke Marniquet Champagne.

Door 1 hectare wijngaarden bebouwd met enkel Chardonnay-stokken te ruilen kwam Champagne J.P. Marniquet in het bezit van een droom van elke producent: Eeuwenoude krijtgrotten met de optimale condities om de befaamde ‘Methode Champenoise’ toe te passen. Nu kon het bedrijf zijn eigen unieke ‘Signature Champagne’ gaan produceren!

Vanuit het dorpje Venteuil aan de rivier de Marne, gelegen in het Marne-departement, reist deze champagne-lijn af naar bestemmingen verspreid over de hele wereld. En zo hebben wij de luxe deze ‘unieke Marniquet lijn’ in Nederland te distribueren.

Ons assortiment Champagnes van J.P. Marniquet et filles

 champagne-marniquet-collage

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster