[ERROR]
>

Miso: varianten, karakteristieken en de benamingen

 

Benaming op basis van ingredienten:


A. Rijst Miso                             
Japanse benaming: Kome Miso

B. Gerst Miso                           
Japanse benaming: Mugi Miso

C. 100% Soja Miso                   
Japanse benaming: Mame Miso = Hatcho Miso
Hatcho ‘Mame’ Miso (18 maanden fermentatie)

D. Gemengde Miso                 
Japanse benaming: Awase Miso
Creamy Koji Rijst Miso (12 maanden fermentatie)
Gerst Miso
Biologische Gerst Miso
Kojya Miso
Rode Miso Akadashi
Witte Rijst Miso
Sumo Miso

Benaming op basis van zout- en zoetgehalte

1. Zoutarm/ Zoet                       
Japanse benaming: Ama Miso
bevat veel koji
Kojya Miso

2. Medium zoet                         
Japanse benaming: Amakuchi Miso
zoutgehalte en kojigehalte in balans
Biologische Gerst Miso
Rode Miso Akadashi
Sumo Miso

3. Droog/ sterk                           
Japanse benaming: Karakuchi Miso
bevat veel zout
Witte Rijst Miso
Creamy Rijst Miso (12 maanden fermentatie)
Gerst Miso
Hatcho ‘Mame’ Miso (18 maanden fermentatie)

Benaming op basis van kleur

1. Wit :                                             
Japanse benaming: Shiro Miso
zachte, zoete of milde smaak

2. Licht gekleurd (geel – oranje)   
Japanse benaming: Tanshoku Miso
iets sterkere smaak dan witte, maar bevindt zich nog steeds aan de mildere kant

3. Rood :                                             
Japanse benaming: Aka Miso
sterkere en zoutere smaak dan veel andere soorten.

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster