[ERROR]
>
bereidingstijd: aantal personen:

Ingrediënten:


. oven op 170 graden.
. bakplaat met bakpapier klaarzetten.
. 200 gram bloem
. 2 theelepels bakpoeder
. 3 a 4 theelepels Pain d'Epices van Terre Exotique
. 60 gram Rietsuiker  van Terre Exotique
. snuf zout   van Terre Exotique
. 100 gram roomboter
. 5 eetlepels poedersuiker

WIJNADVIES

Kruidkoekjes schaar ik onder de noemer kruimeldeeg, amandelkoekjes en koekjes zoals cantucci of de typische sbrisolona. En de wijn die daar fantastisch mee matcht:

De Recioto van Cantina Venturini uit Noord Italie

Voeg alle producten toe

BEREIDING:


Recept van Jacobien ter Veld @cobuse_atable:
1. Dit alles goed mengen met de hand of met een keukenmachine.
2. Voeg dan lepel voor lepel wat melk toe tot u een mooi deegje kunt kneden.
3. Meestal 3 tot 4 eetlepels.
4. Deegje minimaal een half uur in de ijskast leggen.
5. Dit deeg kunt u zeker een paar dagen van te voren maken.
6. Rol het deeg uit tot een dikte van 2 lucifers.
7. Gebruik poedersuiker in plaats van meel om het deeg uit te rollen.
8. Dit is heerlijk en de hoeveelheid suiker in t deeg is hierop aangepast.
9. Druk de figuurtjes er uit en leg ze op de plaat.
10. Bak ze 10 minuten en kijk of u ze voorzichtig met uw vinger kunt los schuiven van het papier, Als dat kan draait u de koekjes om en bakt u ze nog een paar minuten.
11. Zitten ze nog vast aan t bakpapier, bak ze dan nog een paar minuutjes door en probeer het weer.
Het zijn kleine koekjes, dus u moet erbij blijven.
12. De koekjes moeten lichtbruin worden, meer niet.
13. Als u dikkere koekjes maakt of grotere kruidnoten pas dan de baktijd aan.
14. Testen is ook handig, gewoon een kruidnootje/koekje uit de oven halen
15. Laten afkoelen op het rooster en proeven.

 

Knapperige kruidnootjes en brosse kruidkoekjes

In de herfst begint dit receptje met verwarmende specerijen zich al op te dringen. En ik geloof dat ik in rond maart, zodra het zonnetje weer wat warmer wordt, het weer loslaat.

Deze gezelligheidskoekjes zijn ook heerlijk om ergens in te dopen, van chocolademelk, melk of thee tot glühwein, cognac of rum. 

Zelfgemaakte koekjes doen het ook altijd goed bij dessert of koffie na een dinertje.

Als het toetje aan de beurt is leg ik de koekjes los op tafel tussen versiersels, takjes/balletjes met Kerst, paaseieren met Pasen of tussen de slingers en confetti met verjaardagen. Koekjes los op tafel is altijd feestelijk en geeft vaak aanleiding tot conversatie.

 Om de koekjes pittiger te maken kan je ietsie meer specerijenmix toevoegen of wat gemberpoeder, zwarte vers gemalen peper en zelfs wat fijne chilivlokken. Kinderen zijn hier minder weg van, maar volwassenen kunnen wel eens blij verrast worden hiermee.

 Voor kruidige taartbodems of kleine cupjes gebruik ik dit recept ook, maar dan zonder het bakpoeder toe te voegen en de baksels eerst blind te bakken.

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster