[ERROR]
>

De Ingrediënten van Curry

Op internet en televisie zien we zoveel curryrecepten dat het moeilijk is om een exacte regel te geven over de bereiding van deze gerechten.

Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende basisingrediënten van een curry gerecht en mengsel: kurkuma (curcuma, turmeric), gember (djahe), komijn (jintan), fenegriek en koriander (ketumbar).

Hoe meer ingrediënten er worden gebruikt, hoe lekkerder en aromatischer het zal zijn. Pas op dat je het niet overdrijft, het mengen van teveel verschillende aroma's is niet de sleutel tot een lekkere curry.

Een goede curry maakt gebruik van verse ingrediënten zonder conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, kleurstoffen of zelfs rijst, waardoor het mengsel alleen maar zwaarder wordt.

Vers is het Beste

Het beste is om uw specerijen op het laatste moment te mengen. Kant-en-klare currypoeders zijn natuurlijk makkelijk en erg handig om in de keukenkast te hebben zolang ze niet te lang open hebben gestaan!

Ons merk Terre Exotique distribueert de specerij mengsels in kleine hoeveelheden en kopen de specerijen tijdens de oogsttijd van de boeren om de beste aromatische ervaring te garanderen.

Uw specerijen Bewaren

Of uw specerijen nu heel of gemalen zijn, het moet in een luchtdichte verpakking worden bewaard op een droge plaats, uit de buurt van licht.

Het Gerecht

Curry bereiden is een echte kunst, maar de persoonlijke benadering zoals dat per familie in o.a. India gebeurt is essentieel. Dus laat uw creativiteit de vrije loop en verras uw gasten met inspirerende curry gerechten zoals ze nog niet eerder hebben ervaren.

U kunt Madras gele curry proberen met vlees maar ook met linzen dhal, terwijl zwart currypoeder heerlijk is bij zowel groenten als vis.

Het is altijd goed om te onthouden dat:
Rode curry pittig is (lekker bij vlees).
Groene curry subtieler is (beter met meer delicate ingrediënten zoals witvis en schaaldieren)

Ons assortiment varianten Curry

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster