[ERROR]
>

Mythen over de Cubebe Peper (staartpeper) in de geschiedenis

Met Shiva als een heilige beschermer, klimmen de lianen met de trossen Cubebe-peper in een boom die bekend staat als Rudraksha, 'het oog van Shiva' (Rudra is een andere naam voor Shiva en Aksha betekent 'oog' in het Sanskriet).

Volgens de legende had de god Shiva tijdens meditatie een visioen over de verlangens en het lijden van de wereld. Overweldigd door emotie begon hij te huilen en stortte hij tranen van mededogen die over de aarde vielen.
Uit deze tranen werd de boombewaker van de Cubebe-peper geboren, een boom waarvan de zaden "parels", "tranen van Shiva" of "oog van Rudra" worden genoemd.

“Duizend goddelijke jaren keek ik met mijn ogen dicht, toen vielen de tranen uit mijn ogen. Uit deze tranen ontstond de Maharudraksh-boom, op mijn bevel, voor het welzijn van iedereen.

»Shiva Maha Purana. In de hindoeïstische cultuur hebben de parels van deze boom waardevolle deugden en voordelen voor de gezondheid: ze genezen vele ziekten, laten een lange en nauwkeurige concentratie toe en bevorderen meditatie.
Armbanden gemaakt van de lianen samen met de Cubèbe Pepers die er in trossen aan hebben gehangen, worden beschouwd als heilige voorwerpen die geladen zijn met shakti (goddelijke energie).

Buurman van de beroemde Borobudur-tempel


Vanwege de extreme vruchtbaarheid van de bodems groeit peper in dezelfde regio als de Borobudur-tempel, in de Kedu-vlakte, een Javaanse heilige plaats.

De Borobudur-tempel is een van de grootste boeddhistische monumenten ter wereld. Het werd gebouwd in de 8e en 9e eeuw tijdens het bewind van de Syailendra-dynastie.

De hoofdtempel is een stoepa gebouwd op een natuurlijke heuvel, in drie niveaus die de conceptie van het universum in de boeddhistische kosmologie symboliseren:
- de omgeving van verlangens waarin we slaven zijn van onze verlangens,
- de omgeving van vormen waarin we onze verlangens loslaten, maar onderworpen blijven aan naam en vorm
- de omgeving van onthechting van vormen waar geen naam of vorm meer is.

Dit hoofdmonument gaat vergezeld van twee andere gebouwen, en elk illustreert de fasen van de reis die naar Nirvana leidt.

Assortiment Cubebe Peper

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster