Ananas met honing-sinaasappelbloesem-azijn, karamel en ijs
Zoetzuur met sinaasappelhoning * 2 families, 5 generaties, een nieuwe bitterzoete azijn…
Fruitig, voortreffelijk zoet en vol nuances, het behoudt perfect de kwaliteiten van de ingrediënten.
Ingrediënten
. Ananas
. Olijfolie arbequina
. 50 g bruine suiker
. 2 eetlepels honing oranjebloesem zoetzure azijn
. 1 theelepel limoensap of yuzusap
. Muntblaadjes
. Nougat-ijs (vanille, karamel…)
. Limoen
. Walnoten
BEREIDING
1. Schil en snijd de ananas, verwijder ook de kern.
2. Bestrijk de ananasschijven met een beetje olijfolie en bak ze op de grill of in een zeer hete pan.
3. Maak de karamel door suiker, honing, bittere azijn en limoensap in een steelpan te mengen. Kook op laag vuur tot de gewenste goudbruine kleur is bereikt.
4. Serveer de ananas, garneer met een bolletje ijs en doe de karamel erbovenop.
5. Garneer met muntblaadjes, walnoten en een partje limoen.
Serveer direct en Geniet!
De gebruikte Ingrediënten: