Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
LET OP: wij zijn de enige distributeur van de ORIGINELE TRAPPEUR !! Er is imitatie op de markt.
Al sinds wij dit product importeren en distribueren staan wij bekend om dit Unieke Specerijen mengsel uit Canada.
Velen van u zullen er al mee in aanraking zijn gekomen en daarom is het nu tijd om u meer inzicht te geven in dit Pracht product.
Dit specerij mengsel [...]
Vanille stokjes, Substituten en Derivaten …
De vanillepeul: dit is de meest populaire vorm van vanilla om mee te koken. De waardering van de kwaliteit en identiteit is het gemakkelijker te bereiken vanuit de peul! Aan de andere kant is het wel een gevoelig product en moet het in een geschikte verpakking worden bewaard, weg van lucht en licht om organolept[...]
Oorsprong van de italiaanse kaviaartraditie
De Italiaanse kaviaartraditie vindt zijn oorsprong in het oude Romeinse rijk toen de steur "attilo" in Italiaanse rivieren leefde. Later tot ver in de Renaissance was het al een exclusief en heerlijk gerecht op de rijkste Italiaanse tafels; zelfs schilderijen en sculpturen uit die periode hebben soms kaviaar- en steurenonderwerpen. De [...]
Amami Oshima Island is een wild en ongerept eiland van de Nansei-archipel, dat zich uitstrekt van Kyushu tot Taiwan. Daar voedt de heilige natuur nog steeds veel legendes en animistische overtuigingen. Het oerwoud herbergt daar altaren waar een vereerde steen op de troon staat die de rol van genie van de plaats speelt.
Dit wonderbaarlijke eiland heeft een uitzonder[...]
Koffiebonen ... Ook zo'n pracht wereld
Het pracht bedrijf onder leiding van wereldreiziger Erwann de Kerros, Terre Exotique zoekt al 20 jaar de wereld af om onze Culinaire ervaringen te vergroten en ons te blijven verrassen.
Samen met Cavad’or exclusives streven ze ernaar om het aanbod te versterken door een aaneenschakeling van: kwaliteitsondersteuning, logis[...]
Het verhaal achter onze producten met truffel
De geschiedenis van de familie Savini gaat terug tot de jaren '20. Al 4 generaties. Giuseppe Savini was een boer uit Balconevisi, een klein stadje op de heuvels bij San Miniato. Zijn passie was om op truffeljacht te gaan met zijn trouwe hond. Een van zijn zoons Zelindo was verantwoordelijk vo[...]
Wat zijn de verschillen tussen Cava, Champagne, Spumante en Frizzante ?
Wat is het verschil tussen een Champagne & Cava?
Beide ondergaan de tweede fermentatie in de fles (door toevoeging suikerriet en gistcellen aan de stille wijn in de fles)
Duur 2e fermentatie: Champagne minimaal 15 maanden voor eenvoudige en minima[...]
Wijze van beschrijven van de Koffiebonen
Bitterheid: gewenst tot op zekere hoogte, zeer aanwezig in robusta's. Zoals de kenmerkende smaak van donkere chocolade. Vaak evenredig met de duur en de temperatuur van het roosteren van de bonen.
Body: dit is de mate van de textuur of volheid in de mond. Het staat in verband met de vi[...]
Vanille stokjes; een eerste introductie
De naam "vanille" komt van het Spaanse "vainilla" wat "Peul" betekent. Ze zou afkomstig zijn uit Midden-Amerika en meer juist uit een gebied dat zou gaan van Mexico naar Guatemala via Belize en Honduras. Er wordt gezegd dat de Azteken het al gebruikten om de bitterheid van chocolade zoeter te maken. De Totonacs, inwoners van de[...]
De Legende
De legende gaat dat toen Alexander de Grote in 326 v.Chr van plan was Kasjmir te veroveren, hij op een herfstavond zijn kamp opzette op een vlakte. 'S Morgens werd hij wakker en zag zijn leger te midden van een oceaan van paarse bloemen die, als bij toverslag, van de ene op de andere dag waren verschenen. De 120.000 soldaten, verlamd door dit verbazingwekkende t[...]
Het oogsten van saffraan:
Het oogsten start met de koele ochtenden van oktober in de regio Khorasan, in Noord-Iran, wanneer 1.600.000 handen aan het werk worden gezet. 800.000 mannen en vrouwen zijn op dat moment deze bloemen aan het zoeken (het hele seizoen duurt maar ongeveer 20 dagen en elke bloem leeft maar 1 dag) en houden de lucht in de gaten om ervoor te zorgen dat hun we[...]
Saffraan: uiterlijk, aroma en smaak
Hoe ziet saffraan eruit? Deze specerij komt in de vorm van dieprode, ietwat roest- oranje gekleurde zeer dunne strengen, draden genoemd met een diffuus uiteinde.De aroma's van saffraan Deze betoverende specerij geeft aromatisch florale basistonen vrij met delicate geuren van geouderde b[...]