PAGE_TYPE='BLOG' or PAGE_TYPE='INTERVIEW' and CD_PAGES.published_labels like '%Cavador.nl%' Blogoverzicht
[ERROR]

Product & Producent

Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten

Pagina's : 1234
Vanille stokjes; een eerste introductie De naam "vanille" komt van het Spaanse "vainilla" wat "Peul" betekent. Ze zou afkomstig zijn uit Midden-Amerika en meer juist uit een gebied dat zou gaan van Mexico naar Guatemala via Belize en Honduras. Er wordt gezegd dat de Azteken het al gebruikten om de bitterheid van chocolade zoeter te maken. De Totonacs, inwoners van de[...]
De Legende De legende gaat dat toen Alexander de Grote in 326 v.Chr van plan was Kasjmir te veroveren, hij op een herfstavond zijn kamp opzette op een vlakte. 'S Morgens werd hij wakker en zag zijn leger te midden van een oceaan van paarse bloemen die, als bij toverslag, van de ene op de andere dag waren verschenen. De 120.000 soldaten, verlamd door dit verbazingwekkende t[...]
Het oogsten van saffraan: Het oogsten start met de koele ochtenden van oktober in de regio Khorasan, in Noord-Iran, wanneer 1.600.000 handen aan het werk worden gezet. 800.000 mannen en vrouwen zijn op dat moment deze bloemen aan het zoeken (het hele seizoen duurt maar ongeveer 20 dagen en elke bloem leeft maar 1 dag) en houden de lucht in de gaten om ervoor te zorgen dat hun we[...]
Saffraan: uiterlijk, aroma en smaak Hoe ziet saffraan eruit? Deze specerij komt in de vorm van dieprode, ietwat roest- oranje gekleurde zeer dunne strengen, draden genoemd met een diffuus uiteinde.De aroma's van saffraan Deze betoverende specerij geeft aromatisch florale basistonen vrij met delicate geuren van geouderde b[...]
Saffraan in een paar gerechten Alle stoofschotels in een saus en vooral oosterse gerechten zijn overheerlijk met saffraan. Probeer deze ideeën eens uit: • Tajine van witvis gepocheerd in een geeloranje citrusvrucht… • Geroosterd lamsvlees in zijn eigen sap geserveerd met knapperige groenten. • Herfstgroent[...]
Specerijen en Ayurveda: een verhaal van symbiose.  Volgens voorouderlijke ayurvedische tradities wordt kurkuma, ook wel Indiase saffraan genoemd, beschouwd als een natuurlijke remedie waarvan de voordelen voor de gezondheid zouden worden versterkt wanneer ze in combinatie met zwarte peper culinair worden gebruikt. Verwen uzelf elke dag met dit heerlijke mengsel van authentieke en[...]
Mythen over de Cubebe Peper (staartpeper) in de geschiedenis Met Shiva als een heilige beschermer, klimmen de lianen met de trossen Cubebe-peper in een boom die bekend staat als Rudraksha, 'het oog van Shiva' (Rudra is een andere naam voor Shiva en Aksha betekent 'oog' in het Sanskriet). Volgens de legende had de god Shiva tijdens meditatie een visioen over de verlangens e[...]
Geschiedenis en de Botanische familie Chilipeper, of Capsicum anuum, vindt zijn oorsprong in het hart van een zeer vruchtbaar Amazone bassin.Doordat vogels ongevoelig zijn voor het ‘Brandende Effect’, is de peperzeer snelwijd verspreid door heel Zuid Amerika, Centraal Amerika en Mexico.De consumptie van chili lijkt te dateren uit het jaar 7000 [...]
Een aantal regels om de Piments (Chili pepers) goed te verwerken in uw gerechten: Hoe langer en intenser de chilipeper word mee gebakken in het uiteindelijke gerecht, des te intenser de mate van pikantheid. Daarom wordt het, voor warme gerechten, aanbevolen om de Piment 10 minuten voordat het gerecht gereed is om op te dienen, toe te voegen. Voor koude gerechten is het v[...]

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster