Onze kookvideo's en recepten
Heerlijke recepten en achtergrond informatie bij onze producten.
Champagne J.P. Marniquet
Hoe ontstond onze samenwerking:
In 2000 waren mijn vader en ik op een wijnbeurs in Zuid Afrika. Nog diep onder de indruk van mijn bezoek aan Robbeneilan[...]
45 minuten
2 personen
Kip Bretonse Curry Surinaamse stijl
Een heerlijk recept in samenwerking met Daniel Elsau.Ingrediënten van Cooklovers.
Vanaf het moment dat Daniel Elsau en ik elkaar hebben ontmoet werkt hij met onze producten in de keuken. Met dit gerecht heeft hij zich laten inspireren door zijn Surinaamse roots. Door niet een Curry de Madras of een Kerrie [...]
30 minuten
4
Ceviche van Zalm Japanse Stijl
Een heerlijk recept in samenwerking met Frank Los. Ingrediënten van Cooklovers.
Ceviche is een van oorsprong Latijns Amerikaans gerecht. Het is een gerecht bereid met verse rauwe vis dat de laatste tijd onwijs populair is geworden over de hele wereld.
Weingut Krämer
Sinds ik Tobias Krämer een paar jaar geleden op de wijnbeurs ‘Prowein’ in Düsseldorf heb ontmoet importeer en distribueer ik zijn wijnen in Nederland.
Zijn wijnen verdwijnen met regelmaat als sneeuw voor de zon uit mijn magazijn. Om dan niet anderhalve week te hoeven wachten op een nieuwe levering ri[...]
De Ingrediënten van CurryOp internet en televisie zien we zoveel curryrecepten dat het moeilijk is om een exacte regel te geven over de bereiding van deze gerechten. Wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende basisingrediënten van een curry gerecht en mengsel:
Miso: varianten, karakteristieken en de benamingen
Benaming op basis van ingredienten:
A. Rijst Miso Japanse benaming: Kome MisoB. Gerst Miso  [...]
Mosselen, mussels, moules, mejillones
& de wijnen
In principe gaat vanaf de 2e week van juli het mosselseizoen formeel van start. En kunnen we van de mosselen blijven genieten tot half april het jaar daarop.
Dit bijzonder culinaire weekdiertje is zo veelzijdig te bereiden, dat we een aantal Gerechten op een rijtje hebben gezet.
Op deze Mossel-pagina [...]
Soja saus: in het kort
Soja saus kun je kort omschrijven als een zoute, umami-verpakte smaakbom.
Het bezit alle vijf smaken uit het smaakprofiel (umami, zoetheid, zoutheid, bitterheid en zuurheid) en de meer dan 300 verschillende aromatische variaties. Deze combinatie voegt rijkdom en diepte toe aan de smaken van voedingsmiddelen.
Deze vloeibare specerij saus is een [...]
10
4
Ingrediënten:
. 100 gram boekweitmeel. 200 ml melkPS: houd de melk en het meel nog even bij de hand, soms heb je nog een beetje van het een of andere nodig.. 50 gr gehakte hazelnoten. 1 ei. 1 theelepel
50 minuten
4
Aubergine-tajine tartaar
-Recept van Peter Busser-
Ingrediënten:
2-3 aubergines
2 teentjes knoflook, ongepeld
kerstomaatjes
parmezaanse kaas, geraspt
basilicum blaadjes, vers
Mrouzia tajine mix van Terre Exotique[...]
Miso: introductie
Miso is een belangrijk ingrediënt in de Japanse keuken (en veel andere Aziatische keukens) en vormt de basis van het hoofdgerecht: misosoep. Al meer dan 1.300 jaar word het in het Japanse dieet verwerkt. Elke regio van Japan produceert zijn eigen unieke misoproducten op basis van lokale ingrediënten, klimaat, eetgewoonten en voorkeuren. Het is een zeer voed[...]
Geroosterde auberginerolletjes des Aborigenes
Probeer ook deze heerlijke auberginerolletjes eens, eenvoudig te maken en op smaak gemaakt met onze aboriginal kruiden- en specerijen melange.
Aboriginals, de inheemse bewoners van Australië, gebruiken al duizenden jaren inheemse planten uit de Australische, hete droge woestijnen e[...]