Product & Producent
Lees achtergrond informatie over onze producten en producenten
Paella; wat is het eigenlijk
Paella, een Gerecht dat in Valencia, Spanje (de geboorteplaats van paella), meestal thuis wordt bereid en geserveerd als een wekelijkse gemeenschappelijke lunch voor vrienden en familie.
Al eeuwenlang is dit Gerecht omgeven door tradities en discussies over hoe je het moet maken, waar het vandaan komt en wat het zelfs is.
De naam Pa[...]
Soja saus: de belangrijkste ingrediënten
Sojasaus wordt gemaakt met vijf basisingrediënten:
1. sojabonen / sojabonenvlokken (als de belangrijkste eiwitbron), 2. tarwe / tarwebloem (als de belangrijkste koolhydraatbron), 3. zout, 4. water,5. koji-schimmel (Aspergillus oryzae, wat waarschijnlijk de belangrijkste rol speelt bij de f[...]
Bubbels, of het nou Cava, Champagne, Cremant, Vonkelwijn, Spumante of prachtige Franciacorte is ...
... zijn heerlijk in combinatie met Avocado, Guacamole, Aardbeien dessert, Cassis dessert, Cointreau dessert, Fruit salade, Sorbets, Vruchtenmoes, Omelet, Roereieren met gerookte zalm, Carpaccio Rose), Gans gevuld met o.a pruimen, Kwartel, Rodekool met appeltjes, Blauwe kaasdipsaus[...]
Vanille stokjes: Kwaliteit en Markeringen
Door het grote succes van vanille, is het gebruikelijk dat de producenten hun oogst markeren om ze te kunnen identificeren en diefstal te voorkomen.Zo kunnen we soms op tekentjes stoten gegraveerd in het onderste deel van de peulen. veertien dagen voor de oogst zorgen deze ‘markeringen’ (reeks let[...]
LET OP: wij zijn de enige distributeur van de ORIGINELE TRAPPEUR !! Er is imitatie op de markt.
Al sinds wij dit product importeren en distribueren staan wij bekend om dit Unieke Specerijen mengsel uit Canada.
Velen van u zullen er al mee in aanraking zijn gekomen en daarom is het nu tijd om u meer inzicht te geven in dit Pracht product.
Dit specerij mengsel [...]
Vanille stokjes, Substituten en Derivaten …
De vanillepeul: dit is de meest populaire vorm van vanilla om mee te koken. De waardering van de kwaliteit en identiteit is het gemakkelijker te bereiken vanuit de peul! Aan de andere kant is het wel een gevoelig product en moet het in een geschikte verpakking worden bewaard, weg van lucht en licht om organolept[...]
Oorsprong van de italiaanse kaviaartraditie
De Italiaanse kaviaartraditie vindt zijn oorsprong in het oude Romeinse rijk toen de steur "attilo" in Italiaanse rivieren leefde. Later tot ver in de Renaissance was het al een exclusief en heerlijk gerecht op de rijkste Italiaanse tafels; zelfs schilderijen en sculpturen uit die periode hebben soms kaviaar- en steurenonderwerpen. De [...]
Amami Oshima Island is een wild en ongerept eiland van de Nansei-archipel, dat zich uitstrekt van Kyushu tot Taiwan. Daar voedt de heilige natuur nog steeds veel legendes en animistische overtuigingen. Het oerwoud herbergt daar altaren waar een vereerde steen op de troon staat die de rol van genie van de plaats speelt.
Dit wonderbaarlijke eiland heeft een uitzonder[...]
Koffiebonen ... Ook zo'n pracht wereld
Het pracht bedrijf onder leiding van wereldreiziger Erwann de Kerros, Terre Exotique zoekt al 20 jaar de wereld af om onze Culinaire ervaringen te vergroten en ons te blijven verrassen.
Samen met Cavad’or exclusives streven ze ernaar om het aanbod te versterken door een aaneenschakeling van: kwaliteitsondersteuning, logis[...]
Het verhaal achter onze producten met truffel
De geschiedenis van de familie Savini gaat terug tot de jaren '20. Al 4 generaties. Giuseppe Savini was een boer uit Balconevisi, een klein stadje op de heuvels bij San Miniato. Zijn passie was om op truffeljacht te gaan met zijn trouwe hond. Een van zijn zoons Zelindo was verantwoordelijk vo[...]
Wat zijn de verschillen tussen Cava, Champagne, Spumante en Frizzante ?
Wat is het verschil tussen een Champagne & Cava?
Beide ondergaan de tweede fermentatie in de fles (door toevoeging suikerriet en gistcellen aan de stille wijn in de fles)
Duur 2e fermentatie: Champagne minimaal 15 maanden voor eenvoudige en minima[...]
Wijze van beschrijven van de Koffiebonen
Bitterheid: gewenst tot op zekere hoogte, zeer aanwezig in robusta's. Zoals de kenmerkende smaak van donkere chocolade. Vaak evenredig met de duur en de temperatuur van het roosteren van de bonen.
Body: dit is de mate van de textuur of volheid in de mond. Het staat in verband met de vi[...]