zout

Zout

Diamant de sel

Zoutdiamanten zijn kleine rotsjes die zich onder de grond hebben gevormd en door gekristalliseerd zijn in de aarde. Ze worden ontgonnen in mijnen of groeven met afzettingen, afkomstig van de verdamping van zeer oude binnenzeeën en meren.

100% natuurlijke kristallen

Het zijn kristallen van fossiel zeezout, meer dan 260 miljoenen jaren geleden gevormd, en zonder enige vorm van milieuverontreiniging. Ze bestaan uit 100% natuurlijke kristallen en daarom zijn deze diamanten zeer rijk aan oligo-elementen. Door hun zeer zuivere kristalstructuur zijn ze uitstekend voor de gezondheid.

  • Diamant de Sel du Cachemire (grote brokken rose kristallen)
  • Diamant de Sel du Cachemire, Cristaux Roses (rose kristallen voor zoutmolens)
  • Diamant de sel Cachemire aux Fleurs – bloemen
  • Diamant de Sel au Piment d’Espelette
  • Diamant de Sel aux Epices grillées (gegrilde specerijen)

Fleur de sel

Belang van verschillende soorten zout wordt steeds belangrijker

Steeds meer (professionele) chefs merken dat verschillende soorten zout belangrijk zijn voor het eindresultaat.
Fleur de Sel mogen we zeker dé koning onder het zout noemen.

Het winnen van zout

Het is een proces van zoutwinnen dat tijdrovend is, en geen garantie tot ‘oogsten‘ geeft. Zeewater wordt in bassins gevoerd en door verdamping van het zeewater door de zon verhoogd de concentratie zeezout zich. Langzaam verwarmt de zon het zeewater en als het rond de 37 graden is begint zich een zoutfilm op het water te vormen.
De concentratie zout is inmiddels bijna vertienvoudigd ten opzichte van het gewone zeewater. Het duurt ongeveer 8 dagen om deze ‘zoutfilm’ te laten vormen. Deze zoutfilm lijkt enigszins op een gistvliesje. Het vliesje bestaande uit fijne en lichte kristallen die als anjers aan de oppervlakte drijven en worden met een ‘lousse’ (een brede maar dunne plank van kastanjehout) uiterst voorzichtig van het water geschept en verzameld. Dit handwerkje is tijdrovend en per 35 vierkante meter wordt maar één kilo zout geoogst.

  • Fleur de sel au zeste de citron (citroenschil)
  • Fleur de sel au gingembre (gember)
  • Fleur de sel à la coriandre alameda (koriander)
  • Fleur de sel au poivre de penja (peper van penja)
  • Fleur de sel au piment d’espelette (piment espelette)
  • Fleur de sel aux épices grillées (gegrilde specerijen)
  • Fleur de sel aux algues (algen, wier)
  • Fleur de sel à la vanille
  • Fleur de sel à la Truffe (truffel)

  • Fleur de Sel – Camargue
  • Fleur de Sel – Guérande
  • Fleur de Sel – L‘Ile de Ré
  • Fleur de Sel – Madagascar
  • Fleur de Sel – Noirmoutier
  • Fleur de Sel – Portugal
fleur de sel met alg

Wereldzouten

Cavad’or biedt een exclusief gamma van ‘wereldzouten’ aan.
Ontdek de grote variëteit aan zoutsoorten van verschillende origine, kleuren, smaken en textuur. Een originele en unieke manier om te vernieuwen!

Gerookt zout

  • Sel fumé viking de Egersund – Noorwegen (viking gerookt zout)
  • Flocons de sel Halen Môn fumé Anglesey, Wales (gerookte Halen Mon vlokken)
  • Sel chardonnay Californië – USA (gerookt met chardonnay eikenhout)
  • Sel Salish Washinton – USA (gerookt boven hout van de elzeboom)
vikingzout wereldzout

Wereldzout

  • Flocons de sel Halen Môn – Anglesey, Wales (Halen Môn zout vlokken)
  • Sel d’Alae rouge – Hawaï (rood zout alae)
  • Sel Palm Island black lava  – Hawaï (zwart zout)
  • Sel de Maras – Peru (roze zout uit Peru)
  • Sel Miroir  – Bolivia (spiegel zout Bolivia)
  • Sel de Murray River – Australië (Murray rivier uit Australië)
  • Blauw zout – Perzië (losse brokken, of voor de zoutmolen)

Zout Parel

Van het Assal meer in Djibouti van het Afrikaanse Continent komen deze door de wind gevormde parels van zout. Zeer droog en brossig.

  • Parel nr 1 ( fijn)
  • Parel nr 2 (grof)
  • Parel nr 3  (molen)
  • Parel nr 4 (in kokend water)