Beschrijving
Inhoud 58 gr.
Furikake is een specerijmengsel dat veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het is een mengsel van zeewier en sesam geroosterd in dashi voordat het tot poeder wordt verwerkt. Het is in poedervorm en wordt over het gerecht gestrooid. Oorspronkelijk is het tijdens de Tweede Wereldoorlog onTwikkelt om Japanse zeemansmaaltijden smakelijker te maken.
Er zijn veel verschillende furikake in Japan, deze furikake behoort tot de top van het assortiment van het bedrijf Futaba Furikak.
Smaak: knapperig, zuur, fruitig en rijk aan umami.
Gebruik: strooi het uiteindelijk over je vis, salades, pasta’s, rijst of tofu, rauwkost, enz.)
Ingrediënten:
Witte SESAM, ume smaak korrel, ume knapperige, gedroogde bonito en makreel, shiso met ume azijn, suiker, TARWEkiemen, SOJAsaus, zout, nori,
aonori-zeewier, gefermenteerde kruiden, ume-azijn, gistextract, specerijen.