Beschrijving
Inhoud:
40 gr.
Onze kardemom komt van Wategama Sri-Lanka Zuid-Azië. Daarmee staat deze kardemom bekend als de hoogste kwaliteit welke verkrijgbaar is.
In Sri Lanka gedijt deze specerij goed in de schaduw van de bossen op vochtige plekken.
In Azië is het vernoemd naar de Kardemom bergen in Cambodja.
Na saffraan en vanille is het een van de duurste specerijen ter wereld.
In de peul zitten kleine zwarte zaadjes die de meeste aroma’s afgeven.
Toepassingen:
Kardemom word verwerkt in zowel hartige als zoete gerechten. Denk dan aan rijstgerechten en (zoete) curry gerechten waar de zaadjes én de zaaddoos heel of gemalen worden gebruikt.
Verder treffen we Kardemom aan in (Scandinavisch) gebak, (Arabische) koffie, (speculaas)koek, (Iranese) thee, Duitse Lebkuchen, runder- en kipcurries uit Sri-Lanka, Arabische vlees- en rijstgerechten, Scandinavische worst, rijst – en vleesschotels uit Moghul.
In kruidenmengsels worden de zaadjes eerst uit de peul verwijderd en met de andere kruiden vermaalt.
Ook kan de peul ongemalen meegekookt worden in curries, rijst of indiase theemengsels.
Wanneer je de opengemaakte peulen in het geheel meekookt in melk kan je ook heerlijk roomijs maken.
Ingrediënten:
Kardemom groen