Beschrijving
Ingrediënten voor het basisrecept, met vanillestokjes als extra ingrediënten die er aan toegevoegd kunnen worden.
Elke keer dat wij weer een ander ingrediënt toevoegen zorgt weer voor bijzondere nieuwe verassende sensaties.
Belangrijk:
1. Bij de bereiding mag de wijn niet heter worden dan 70°C worden, anders verdampt de alcohol of kan het een bittere smaak aan de Glühwein geven.
2. Blijf tijdens het verwarmen steeds zachtjes roeren.
3. Vergeet niet te proeven voor u de Glühwein uitschenkt.
4. Zeef voor serveren de specerijen en de citroen of sinaasappel (schil) uit de verwarmde wijn.
Basisrecept glühwein:
1 fles rode wijn (zonder harde tannines, zoals bijvoorbeeld onze Malbech van het wijnhuis Moletto in Veneto Italië)
+/- 100 gram suiker
1 citroen
10 kruidnageltjes
2 gebroken kaneel stokjes
Doe de wijn in een pannetje.
Was de citroen
steek er de kruidnageltjes en stukjes van de kaneelstokjes in.
Doe dit alles in het pannetje.
Doe het deksel op de pan en verwarm de wijn heel langzaam
Voeg de suiker naar uw eigen smaak toe als de drank wat warmer is geworden.
Tijd: 15 tot 25 minuten
Serveer de glühwein na het zeven van de specerijen en de citroen warm