specerijen_kruiden

Specerijen

Specerijen zijn plantendelen, die aromatisch smaken of ruiken of een scherpe smaak hebben. Ze kunnen aan voedsel worden toegevoegd als smaak- en geurmiddel.
Bij matig gebruik helpen ze de eetlust en de spijsvertering te stimuleren.

Hele specerijen

  • Anijs groen
  • Anijs ster Guzhai – China
  • Citroengras
  • Fenegriek
  • Foelie – Ceylan
  • Jeneverbes
  • Mosterd zaad
  • Nootmuskaat – Ceylan
  • Saffraan – Iran
  • Sesam zaad Tyr – Libanon
  • Sumac
  • Tonka bonen – Zuid Amerika
  • Zoethout

Gemalen specerijen

  • Curcuma – India
  • Gember – Sri Lanka
  • Kokos – Sri Lanka
  • Mierikswortel
  • Paprika – Slovakije
  • Paprika gerookt – Spanje (‘Pimenton de la Vera’)
  • Wasabi – Japan
specerijen heel

Gemalen en gemengd

  • 4 epices – Frankrijk
  • 5 Creolse specerijen – Reunion Island
  • 5 specerijen  melange – Guzhai, China
  • Aboriginal  melange – Australië
  • BBQ & Grill melange – Usa
  • Colombo de Terre de Haut – Les saintes
  • Cajun melange – USA
  • Curry de Madras – Tamil Nadu, India
  • Curry Groen – Thailand
  • Dukkah, Assouan – Egypte
  • English dessert melange
  • Gegrilde specerijen melange
  • Kefta melange
  • Mapuche, Terre de Feu – Chili
  • Massala Garam – India
  • Massalé doux – Mauritius
  • Massalé  pimenté – Mauritius
  • Maya – Mexico

  • Pain d’epices Colmar – Frankrijk
  • Raz el Hanout Marrakech – Marokko
  • Salade specerijen melange
  • Tandoori Massala melange – Madras, India
  • Trappeur melange – Saint Laurent, Canada
  • Vadouvan – India
  • Visgerechten melange (voor marinade)
  • Zathar melange – Libanon