gin_botanical

Italië

Veneto

Gin Moletto Botanical premium Tomato

Traditionele ingrediënten versterkt door het vakmanschap van distillatie en creativiteit.

Uit Veneto, het gebied in Italië dat historisch en traditioneel gezien het meest betrokken is bij distillatie, komt een originele premium gin dat kritisch geselecteerde botanische varianten van jeneverbes uit de Alpen en Mediterrane maquis, met de originaliteit van de tomaat combineert.

Productie:
De traditionele en ambachtelijke distillatie vind plaats in oude koperen ketels. De Moletto Gin wordt geproduceerd met de alcohol die afkomstig is uit een mengsel van geselecteerde granen, en twee distillaten van botanische soorten jeneverbessen (Juniperus communis L.). De Mediterrane maquis (die bekend staat als de beste) en uit de Alpen.

Maar de originaliteit van de gin is afkomstig van een botanische product, dat het zeer onderscheidend maakt en karakteriseert: de tomaat (Solanum lycopersicum L.)

Haar ingrediënten omvatten ook een uiterst zuiver natuurlijk element, bronwater uit de Dolomieten, fris en goed in balans, dat gebruikt wordt om de kracht van de alcohol te verminderen.

Omschrijving:
Kristalhelder.

Het begint met een uitbarsting van jeneverbes aroma. Vervolgens komt de Mediterrane essentie van de tomaat tevoorschijn, gevolgd door aroma’s als rozemarijn, munt, basilicum eindigend met citrus en zoete, zachte warme aroma’s.

Het mondgevoel is zacht, en de ietwat scherpe jeneverbes wordt gevolgd door de verleidelijke aroma’s van de originele botanische kenmerken van de tomaat. Een rijpe tomaat dat het gehemelte stimuleert met haar aromatische, verfrissende en citrus aroma’s.

Alcohol percentage
43 % vol.

Gin_blend_01
gin_variant_01

Toepassingen:
BijTeus in Houten serveert deze Gin in combinatie met Fever Tree Tonic Mediterranean, cubebe pepers en een vers basilicum stronkje.
Nog een variant: Gin, ginger ale, tonic afgemaakt met een stukje verse tomaat.

Bij Ciel Bleu in de keuken in combinatie met oesters.

Door 74 in Amsterdam serveert deze gin met het sap van de passievrucht.

Ook in combinatie met Spumante Glissy en wat tomaat maakt haar tot een Bijzondere variant Bloody Mary.

En er wordt op dit moment door een groot aantal High End restaurants geëxperimenteerd deze unieke gin nog meer toe te passen.