snoekbaars mosterd timut

Op de huid gebakken snoekbaars met een saus van moutarde de Timut

Bereiding

Maak met ½ kopje olijfolie Arbequina van La Boella en 1 eetlepel ‘Melange special Poisson’ van Terre Exotique eerst een olijfolie-kruidenmengsel.

Spoel de snoekbaarsfilets onder de koude kraan af.
Dep ze vervolgens droog, bestrooi ze met fleur de sel en witte penja peper en smeer de vleeszijde in met het olijfolie-kruidenmengsel.
Als de filets erg groot zijn, kun je ze beter halveren.

Smelt voor de roomsaus de boter eerst in een pannetje. Doe hier vervolgens bloem bij en laat dit 1 minuut onder voortdurend roeren aanbakken.
Bouillon: melk en room al roerende toevoegen en zachtjes laten koken.
Dan de Timut-mosterd erdoor roeren en met fleur de sel en witte penja peper op smaak brengen. Laat dit vervolgens iets inkoken, zodat de saus iets dikker wordt.

Verhit vervolgens olijfolie Arbequina van La Boella in een pan en bak hierin ca 8 minuten de visfilets op de huid.
Serveer dit heerlijke bord met de saus en laat u verrassen.

Eet smakelijk,

Anna Tan * www.SomeFoodCatering.nl

Personen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Bereidingstijd

Voorbereiding ca. 20 min
Bereiding ca. 15 min

Wijnadvies

Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijn:

Bourgogne ‘Vieilles Vignes’ Chateau De Messey

Mosterd Timut

Inhoud: 100 gr.

Voor 1 kg mosterd zijn 500.000 stuks zwarte mosterdzaadjes nodig. De ‘Dijon-style’ mosterd word vervaardigd door de mosterdzaadjes eerst te pletten. Vervolgens te kneden met verjus en te zeven. Zo ontstaat er een ‘deeg’ dat vervolgens een aantal dagen moet liggen rijpen.
De sensaties bij deze ‘Dijon mosterd’ bestaan uit een krachtig ‘grapefruit’ fris van de unieke Timut peper uit Nepal en de pit van de mosterd.

Toepassingen:
Door de krachtige citrus accenten, met vooral grapefruit sensatie, in deze mosterd is ze heel mooi te combineren met vele bereidingswijzen van vis. In papillot, gebakken, in de oven … Ook een bijzonder verrassend ingrediënt voor stoofpotten.

Ingrediënten:
Dijon mosterd (MOSTERDZAAD, azijn, zout en water) 2% Timut peper.

* Bevat SULFIETEN.

mosterd timut

Bourgogne Chardonnay ‘Vieilles Vignes’ Chateau De Messey

Wijnhuis: Château de Messey
Gebied: Côte Maconnais * AOC Bourgogne
Land: Frankrijk

Een goudgele wijn met een groenige glinstering. Aroma’s als verse druiven, groene amandel, bloemen (acacia, kamperfoelie en vlier­bloesem), citrus, witte perzik, honing, kweepeer en gedroogde vruchten. Een rond, filmend mondgevoel met een lang aanhoudende afdronk met tonen van vanilla en cederhout.

Druivensoort: 100% Chardonnay

Houtlagering: 8 maanden frans eikenhout

Gerechten:
Goed te serveren met delicate gerechten en zacht vlees. Gebakken rivier-vis, zee-vis in witte saus of schaaldieren. Harde kazen zoals Comte en fijn gevogelte in crème sauzen. Het kan ook worden genoten als een aperitief.