sate kambing gerecht

Saté Kambing met Dukkah

Bereiding

Leg de satéstokjes in koud water om verbranden op de BBQ te voorkomen.

Snijd het vlees in kleine blokjes.
Maak de marinade door de ingrediënten ervan te mengen.

Laat het vlees ten minste een uur marineren. Nog beter is een hele nacht, bij voorkeur in een diepvrieszak.
Dat is handiger om te mengen.

Rijg het vlees aan de stokjes en rooster de spiesjes in ongeveer vijf minuten gaar, bij voorkeur op een houtskoolgrill.
Bestrijk de spiesjes tussendoor met het restje marinade.

Meng alle ingrediënten voor de ketjapsaus.

Serveer met ketjapsaus, en bestrooi eventueel met grof gehakte pinda’s, ringetjes sjalot en rode peper.

Eet smakelijk,

Anna Tan * www.SomeFoodCatering.nl

Personen

Voor- of Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 360 gram mals geitenvlees
  • 2 sjalotjes in ringetjes
  • 12 satéstokjes

Marinade

Ketjapsaus

Wijnadvies

Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijn:

‘Traslascuestas Roble’

Dukkah uit Egypte

Inhoud: 40 gr.

Het woord is afkomstig van het arabische woord voor ‘kloppen’, omdat het mengsel met noten en specerijen na droog te zijn geroosterd door elkaar ‘geklopt’ worden tot een textuur dat geen poeder, maar ook geen pasta is.

Toepassingen:
Normaliter gebruikt als een dip met brood of verse groenten, en genoten als een hors-d’oeuvre. Of in een heerlijke ketjap-saus in combinatie met spiesjes gegrilde vlees.

Ingrediënten:
AMANDEL, HAZELNOOT, koriander, komijn, SESAM, peper, zout & suiker.

Dukkah
Traslascuestas Roble

Traslascuestas ‘Roble’

Wijnhuis: Traslascuestas
Gebied: Ribera del Duero
Land: Spanje

Kersen kleur met paarse schittering. Aroma’s van zwarte fruit als bramen en bosbessen, toast en geroosterde aroma’s door de rijping op nieuw eiken hout en zoete en kruidige tonen (zwarte peper). Een vol en rond mondgevoel met redelijke zuurgraad. Intense romige en rijpe tannines.
De tannines laten een ietwat zoetige toon na en een lange afdronk met hints van gebrande koffie.

Druivensoort: 100% Tinta de Toro (variant van de Tempranillo)

Houtlagering: 4 maanden rijping op nieuwe frans en amerikaans eikenhouten vaten

Gerechten:
Rundvlees Goulash, Coq au Vin, geroosterd lamsvlees, gegrilld geitenvlees, BBQ