recept Aubergine Aboriginal

Geroosterde auberginerolletjes des Aborigenes

Bereiding

⁃Verwarm de oven voor op 200 º

⁃Meng een 1/2 kopje arbequina olijfolie van La Boella en 1 el Melange de Aborigenes en roer dit tot er papje ontstaat (marinade)

⁃Snijdt 2 aubergines overlangs in plakken van 1/2 cm gesneden, bedek deze met de heerlijke marinade en leg ze op een bakplaat

⁃Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Tijd: ca 12 minuten of tot de plakken goudbruin kleuren

⁃laat de aubergine plakjes vervolgens op kamertemperatuur komen en maak er mooie rolletjes van

Geniet,

Anna Tan & Lilian Roelofs SomeFood Catering

Personen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Bereidingstijd

Voorbereiding ca. 10 min
Bereiding ca. 15 min

Wijnadvies

Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijnen:

Sauvignon Blanc ‘Janine Vedel’

Aboriginal specerij mélange  – Australië

De Aboriginals, de inheemse bewoners van Australië, gebruiken al duizenden jaren inheemse planten uit de Australische, hete droge woestijnen en weelderige regenwouden als basis om hun gerechten op smaak te brengen, alsmede voor medicinale doeleinden. Ze gebruiken voornamelijk de aromatische vruchten, zaden en bladeren. Deze kruiden en specerijen worden meestal gedroogd, gekneusd en / of vermalen tot een poeder.

De gerechten van de Aboriginals verschillen van regio tot regio en van jaargetijde tot jaargetijde. Afhankelijk van de seizoenen zijn er vruchten, zaden en water vindbaar. Daarmee verschillen ook hun kookstijlen. Als er geen potten voorhanden waren, werd het voedsel direct op vuur, op kolen, op as of in aarden grondovens bereid.

Typisch Australische voorgerechten kunnen bestaan ​​uit krokodil, kameel, buffel of kangoeroe, samen met de beroemde wilde barramundi gekookt in citroen Myrtle en aboriginal kruiden. Hoofdgerechten zijn vaak lams-, rund- of varkensvlees.

Australische inheemse kruiden zijn zeer uniek. De smaken zijn heel subtiel, onderscheidend en vullen elkaar aan in de keuken. Deze kruiden en specerijen mengsels zijn geschikt voor zowel zoete als hartige gerechten, en zijn toepasbaar in veel verschillende kookstijlen. Sinds de vroege jaren 80 worden deze inheemse kruiden en specerijen mengsels algemeen erkend, en toegepast door de hele Australische bevolking.

De ‘Mélange Aborigenes’ wordt direct uit Alice Springs Australië geimporteerd. Dit is de omgeving met de grootste populatie Aboriginals.In dit kruiden mengsel dat veelal gebruikt word om vlees en vis te bereiden, spelen 2 inheemse ingrediënten de hoofdrol. De citroen Myrtle met zijn specifieke, intense citroen/limoensmaak en aroma, en de Tasmaanse peper(bes) met zijn warme en aromatische eigenschap.
De overige ingrediënten zijn: nootmuskaat, anijs, citroenschil, wilde paprika, selderij, rozemarijn, knoflook, zwarte peper en rijstmeel.

Restaurant d’Vijff Vlieghen in Amsterdam krijgt van alle buitenlandse gasten grote complimenten over hun ‘Sucade USA housesteak voor op de BBQ’. (De Mélange Aborigeneswordt hier voor de seasoning van het vlees gebruikt)

specerij mélange Aboriginal
Sauvignon Blanc Janine Vedel

Sauvignon Blanc ‘Janine Vedel’

Wijnhuis: Bodega Herrero
Gebied: Rueda
Land: Spanje

Een Lichtgele wijn met zweem van groen. Aroma’s  als limoen, grapefruit, passievrucht en meloen, groen gras en hint van mineraliteit. ‘Crispy’ vol mondgevoel en een lang en frisse afdronk.

Druivensoort:
100% Sauvignon Blanc

Gerechten:
Visgerechten, gerechten met rijst, gevogelte, licht vlees,  warme spinazie salade en schaal-en schelpdieren.