blog-gepocheerde-peer-dish

Gepocheerde peer & Rozenwater

Bereiding

Zet pan op met water en breng aan de kook. Voeg rozenwater, peulen en suiker toe.
Zet vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken.

Schil de peren en verwijder klokhuis, zet ze in geheel rechtop in het vocht en laat 30 min pocheren.
Ze moeten zacht zijn als je erin prikt.
Haal ze er voorzichtig uit en bewaar tot opmaak.
Laat eventueel vocht zachtjes inkoken voor opmaak, zodat peren nog even opgewarmd kunnen worden.

Opmaak:

Zorg voor mooi groot bord met passend klein kommetje voor de peer.

Leg aan een kant 3 abrikozen en garneer met druppeltjes siroop, leg de peren nog even in de siroop en zet ondertussen schaaltje op het bord.
Leg rolletje op het bord en bestrooi met poedersuiker en wat amandelschaafsel.
Zet nu peer in een bodempje warme siroop en garneer bordje met rozenblaadjes (indien voorradig) en verse pistachenootjes.

Eet smakelijk,

Lilian Leene * www.SomeFoodCatering.nl

4 Personen

Dessert

Bereidingstijd:
45 minuten

Ingrediënten

Wijnadvies
Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijn:

Moscato d’Asti

Rozenwater

Inhoud: 250 ml.

De arabische naam voor rozenwater is: Ma ward, Ma´al-ward, al-maward.
Ons rozenwater is een 100% hydro-distillaat (stoom) van verse Damascena en centifolia rozen.
Dus zonder andere toevoegingen!! Van nature is dit water doordrongen van de smaken en aroma’s van de roos.
De delicate bloemige aroma’s passen perfect bij Midden-Oosterse, Indiase en Griekse gerechten en geven een prachtig accent aan subtiel frans gebak en crèmes.
Al duizenden jaren is rozenwater een populaire smaakstof in de keukens van Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India en China.

Toepassingen:
Voeg een paar druppels toe aan room, crème fraîche, vla, afgeroomd rijst pudding, ijs, gebakken griesmeel, turkish delight. Door de Khoshaf, een salade van gedroogde vruchten, pistachenoten en amandelen, is hemels.

Ingrediënten: rozenwater.

blog-gepocheerde-peer-ingr

blog-gepocheerde-peer-wine

Moscato d’Asti

Wijnhuis: Franco Francesco
Gebied: Piëmonte Asti
Land: Italië

Een licht mousserende zoete witte dessertwijn met de geur van vanille, roos, perzik en kaneel. Een vol mondcontact en een fris zoete afdronk.

Druivensoort: 100% Moscato

Gerechten:
Prima te combineren met vruchtendesserts, perfect met aardbeien(soep), fruitsorbets,  gebak, vruchtentaartjes, maar ook van panettone en zabaglione

Bijzonderheden:
Moscato d’Asti is een uiterst frisse muskaatwijn uit Noord-Italië, die zoet gehouden wordt door halverwege de vergisting met kou het proces te stoppen. Er is dan slechts een procent of zes alcohol en lekker wat onvergiste druivensuiker, die de wijn zoet maakt. Daarbij bruist hij ook nog licht