creme brulee geitenkaas pistache

Crème Brûlée met geitenkaas & Paté van Pistache

Bereiding

Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Breng de room aan de kook en roer de ‘paté de pistache’ met de verse geitenkaas tot een smeuïge massa.

Doe de eidooiers, het vanillemerg, wat peper en de melk in een diepe kom en meng goed.
Voeg dit mengsel toe aan de room met de geitenkaas en roer ‘au bain-marie’ tot een gladde massa.

Giet het kaasmengsel in vuurvaste schaaltjes en bestrooi met rietsuiker.

Zet 2 minuten onder de voorverwarmde grill of karamelliseer de suiker met een crème brûlée brander.

Eet smakelijk,

Anna Tan * www.SomeFoodCatering.nl

Personen

Amuse, Voorgerecht & Dessert voor 4 personen

Bereidingstijd:
30 minuten

Ingrediënten

Wijnadvies
Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijn:

‘Sancerre Silex’

Paté van Pistache uit Amerika

Inhoud: 100 gr.

Deze pasta wordt verkregen door het malen van zorgvuldig gedroogd, niet geroosterde pistachenoten. Ongezoet en zonder kleurstof, behoudt de pasta het beste de delicate smaak van pistache noot.

Toepassingen:
Deze pistache pasta kleurt en parfumeert op fantastische wijze de wereld van de pâtisserie: macarons, ijs, slagroom etc.
Het kan ook worden gebruikt als basis van sauzen, zoals bijvoorbeeld in een Creools gerecht genaamd ‘Rougail’ van de Île Reunion.
Of in Crème Brûlée met geitenkaas.

Ingrediënten:
PISTACHE.

paté pistache blog
sancerre silex

Sancerre ‘Silex’

Wijnhuis: Girard & fils
Gebied: Sancerre
Land: Frankrijk

Een groenig-strokleurige wijn met aroma’s als accacia, abrikoos, perzik, groene appel, kruisbes en limoen. De geur van citroengras sluit de range van aromatische sensaties af. Een mineralig, fris en vol complex mondgevoel wat een geweldig voorbeeld van de Loire terroir en selix bodem vormt samen met haar lange mooie afdronk.

Druivensoort: 100% Sauvignon Blanc

Gerechten:
Als aperitief of als begeleider van geitenkaas, schaaldieren, vis in saus of foie gras, kaas: Boursin, Tempura, Zalm met zuringsaus, Zalm – Gerookte, Tongfilet, Roodbaars in zeezout. Asperges en artisjok.

Bijzonderheden:
De 20 hectaren wijngaarden bevatten 3 soorten ‘Sancerre terroirs’ (kalksteen, klei-kalksteen & vuursteen), waarmee ze een portfolio aan Sancerre wijnen kunnen produceren die fruiting, vol en mineralig zijn.

Zoon en wijnmaker Philippe Girard geloofde dat de 100% Caillottes terroir Sauvignon Blanc zo’n schitterende zuiverheid en finesse zou geven dat hij besloot om er een ‘Silex’ wijn van te maken.
Silex is levendig en expressief met uitgesproken mineraliteit en een lange, lange afdronk.