carpaccio coquilles st jacques

Carpaccio van Coquilles Saint Jacques Massale Pimenté

Bereiding

3 coquilles per persoon flinterdun gesneden (het mooiste resultaat krijg je door bevroren coquilles met een snijmachine dun te snijden), een handjevol geroosterde hazelnoten, eetbare bloemetjes en handje verse tuinboontjes die je in een beetje kokosolie wokt met een theelepel Massale pimenté en een Spaans rood pepertje (flinterdun gesneden).

Bord insmeren met truffelolie en hierop de plakjes coquille rangschikken en deze weer met truffelhoning insmeren. Hazelnoten fijnhakken en per persoon 1 eetlepel over de plakjes strooien, afmaken met bloemetjes en de gewokte tuinboontjes met pepertje.

Genieten gegarandeerd !

Anna Tan SomeFood Catering

Personen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Bereidingstijd

Voorbereiding ca. 2,5 uur  (invriezen coquilles)
Bereiding ca. 30 min

Wijnadvies

Voor dit gerecht adviseren wij de volgende wijnen:

Bourgogne Vieilles Vignes van Chateau De Messey (klik voor webshop)

Specerij mengsel Massala Pimenté  – Mauritius

Ons specerij mengsel ‘Massala pimenté’ is ontstaan op het eiland Mauritius.
Door de eeuwen heen zijn de specerijen en aromatische kruiden van Mauritius gemengd met die uit India en china.

De hedendaagse Mauritiaanse keuken is een compositie van Indische, Creoolse en Europese gerechten, beïnvloedt door zowel het Oosten als ook door het Westen. De Mauritiaanse keuken vertoont veel overeenkomsten met die van India. Beide keukens maken veel gebruik van fundamentele ingrediënten als tomaat, ui, gember, knoflook en pepers. De meest populaire gerechten zijn de curry’s. Deze worden vooral bereid met kip, lam en vis. En voor de vegetariërs met pompoen, kool en een plaatselijke peer. Groenten, die veel gebruikt worden zijn aardappel, zwarte linzen, pompoen, augurk, tomaat en ui.

De massala pimenté specerij word veel toegepast bij de bereiding van kip en/of rijst. In gerechten met zeevruchten accentueert deze specerij heel mooi de bloemige tonen. Ook haalt de specerij de aroma’s van champignons in een gerecht naar boven. Bij de bereiding van een visgerecht is het het beste de massala pimenté eerst met olijfolie aan te bakken. In een gerecht met vlees krijg je het beste resultaat door de specerij aan het einde van het bakproces toe te voegen.

Bourgogne Chardonnay ‘Vieilles Vignes’ Chateau De Messey

Wijnhuis: Château de Messey
Gebied: Côte Maconnais * AOC Bourgogne
Land: Frankrijk

Een goudgele wijn met een groenige glinstering. Aroma’s als verse druiven, groene amandel, bloemen (acacia, kamperfoelie en vlier­bloesem), citrus, witte perzik, honing, kweepeer en gedroogde vruchten. Een rond, filmend mondgevoel met een lang aanhoudende afdronk met tonen van vanilla en cederhout.

Druivensoort: 100% Chardonnay

Houtlagering: 8 maanden frans eikenhout

Gerechten:
Goed te serveren met delicate gerechten en zacht vlees. Gebakken rivier-vis, zee-vis in witte saus of schaaldieren. Harde kazen zoals Comte en fijn gevogelte in crème sauzen. Het kan ook worden genoten als een aperitief.