cascina ballarin piemonte wijn range

PIËMONTE (ALBA)

La Morra – Cascina Ballarin, hoe het begon

In 1928, zijn onze overgrootvader en grootvader, na een aantal jaren te hebben gewerkt als boeren in een andere boerderij, begonnen hun huis, kelder, stal en schuur te bouwen. Gedurende vele jaren werden de bedrijfsactiviteiten gericht op de teelt van fruit, druiven, granen, hazelnoten, evenals op het houden van vee en de productie van wijn.
Onze transformatie en specialisatie in de wijnbouw begon 25 jaar geleden. Sommige van de oude gewassen werden vervangen door wijngaarden, het magazijn werd gerenoveerd en ingerichtals een wijnkelder, de stal en de schuur, na ingrijpende renovaties, werden kamers en tenslotte een kleine agri-camping voor onze gasten die willen genieten van de natuur.

La Morra – Cascina Ballarin, hoe het nu gaat

Vandaag verbouwd Cascina Ballarin druiven in haar eigen wijngaarden in La Morra, Monforte d’Alba, Novello en produceert wijn in haar eigen kelder. De befaamde Barolo is onze Italiaanse hoofdwijn.

Witte Wijn

  • Langhe Bianco * chardonnay, favorita, pinot nero

Rode Wijn

  • Langhe rosso ‘Cino” (Barbera, Nebbiolo and Dolcetto)
  • Dolcetto ‘Pilade’
  • Barbera d’Alba ‘pilade’
  • Barbera d’Alba ‘giuli’
  • Langhe Nebbiolo

Rode Wijn

  • Barolo ‘tre ciabot’
  • Barolo ‘bussia’
  • Barolo ‘bricco rocca’
  • Barolo ‘bricco rocca’ Riserva Tistot
monte franco francesco wijnen

VENETO

San Damiano d’Asti  – Franco Francesco

In 1911 werd in het kleine dorpje San Damiano d’Asti het familie wijnbedrijf Franco Francesco gesticht. Door de jaren heen heeft Francesco in de ‘Colline Alfieri’ in de Asti-omgeving steeds meer wijngaarden met verschillende
druivensoorten beplant. De 3 belangrijkste gebieden waar de wijngaarden van Franco Francesco zich bevinden zijn; Monferrato, Roero en Langhe.

De Terroir van deze omgeving:
Koude winters met temperaturen tot -15 °C en warme zomers met temperaturen tot wel 35 °C. De bodem bestaat uit klei, kalk en zand.

De zoons Maurizio en Francesco (huidige eigenaren) bewaken tegenwoordig de kwaliteit van de producten.

Rode Wijn

  • Barbera d’Asti DOCG
  • Barbera d’Asti ‘Tre Amici’ DOCG
    6 maanden houtlagering