pepers

Pepers

Penja peper

De “parel van het paradijs” of de naam die de Venetiaanse handelaren vroeger aan peper gaven, is nu het meest verspreide kruid ter wereld.
Er bestaat echter één soort die slechts door weinigen gekend is: de witte peper van Penja uit Kameroen. Het is een unieke pepersoort die door zijn zeldzaamheid, zijn originaliteit én zijn aroma sterk gewaardeerd wordt door kenners en grote koks.

Penja Peper – Kameroen

  • wit
  • wit gerookt
  • zwart
  • wit, zwart & groen
  • groen, freeze dried

Penja Peper wit

  • gemalen fijn
  • gecrusht

overige piper nigrum (traditionele pepers)

  • Rood Kampot – Cambodja
  • Rood ‘Voatsiperifery’ – Madagascar
  • Wit Sarawak – Maleisië
  • Wit ‘Voatsiperifery’ – Madagascar
  • Zwart Sarawak – Maleisië
  • Zwart Tellicherry – India
  • Zwart Kampot – Cambodja
  • Zwart Muntok – Indonesië
  • Zwart ‘Voatsiperifery’ – Madagascar

Gemalen

  • Zwart ‘Voatsiperifery’ – Madagascar

pepers afstammend van andere planten dan de traditionele pepers

  • Cayenne (piment oiseau * Pili Pili) – Kameroen
  • Chiloe peper – Chili
  • Cubebe Jakarta – Indonesië
  • Engelenhaar – China
  • Jamaica peper
  • ange peper Java – Indonesië
  • Selim peper – Togo
  • Tasmanie peper
  • 5 bessen melange (witte & zwarte peper, groene, roze & Jamaïca peper)
  • Paradijs zaad of Maniquette peper
  • Roze bessen – Madagascar
  • Szechuan peper – China
  • Szechuan peper groen – China
  • Sansho – Japan
  • Timut – Nepal