cavador - daniel en willem schuringa

Over ons

Mijn ouders hebben mij de mogelijkheid gegeven een heel groot deel van mijn leven op te groeien met een Catalaanse familie in Vilafranca del Penedes (+/- 55 km van Barcelona).
Al voor mijn tiende had ik vriendjes en vriendinnetjes die uit een ‘Wijn-familie’ kwamen en genoot ik met volle teugen van de Culinaire gerechten van die omgeving.
In die tijd kende ik onze huidige chocola-producent, Josep Miret, al, omdat zijn Catanies bij elk nagerecht werden geserveerd.

Doordat een van de dochters van mijn ‘tweede familie’ een vriendje kreeg die Pere Ventura heette (oudste zoon van wijn- familie J. Ventura), groeide ik samen met hem op en leerde ik al veel over het wijnvak.

Op een dag belde mijn vader Willem Schuringa † mij. Hij was met mijn moeder gezellig bij Pere Ventura op bezoek. Die had toen juist zijn eigen bodega laten bouwen en verkocht dat jaar voor het eerst zijn Wijnen en Cava.
De beslissing was toen heel snel genomen. En in 1994 zijn mijn vader en ik met de import van Cava & Catanies uit Vilafranca del Penedes en Sant Sadurni d’Anoia (Spanje) begonnen.
Onze missie toen: de Nederlander te laten kennismaken met de kwaliteit én de vele aspecten die het product Cava te bieden heeft.

Nu, bijna 20 jaar verder, is onze missie de liefhebbers laten genieten van de kwaliteit dat al het culinaire – zowel Food & Beverage – ons te bieden heeft.
Zo voeren wij enkel producten waar wij als liefhebber ‘achter staan’, van producenten waar wij mee ‘willen’ samenwerken.