franse mosterd

Mosterd

Mosterd is een in de keuken gebruikte kruidenpasta met meestal een scherpe smaak.
Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout. Ook worden vaak kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel. In navolging van Britse mosterdmakers wordt regelmatig kurkuma toegevoegd voor een intensere gele kleur. De naam komt vermoedelijk van most, het druivensap (nu de azijn) dat bij de bereiding werd gebruikt.

  • Moutarde au miel et au curry – honing & curry
  • Moutarde au citron vert – groene citroen
  • Moutarde au jus de truffe – truffelsap
  • Moutarde au Safran  – safraan

  • Moutarde aux 3 poivres – 3 pepers
  • Moutarde herbes de Provence – provencaalse kruiden
  • Moutarde à la noix – walnoot
  • Moutarde en grains au piment d’Espelette

Dijon style

  • Moutarde    Timut
  • Moutarde     Trappeur
  • Moutarde     Epices Grillées
  • Moutarde     Mapuche
  • Moutarde     Massalé Pimenté
  • Moutarde     Paprika Fumé