mosselen boven balk

Mossel gerechten en dé Wijn

Op deze pagina hebben wij bij een aantal klassieke Mossel gerechten wijnen geadviseerd die uw gerecht perfect zullen begeleiden.

Deze wijnen zijn ook via onze webshop te verkrijgen.

mossel gerecht raz el hanout

Mosselen ‘Klassiek’ 

wijn: Pinot Grigio (Webshop)
wijn:
 Sancerre Silex  (Webshop)
wijn: Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes  (Webshop)

Dit mossel recept is te combineren met verschillende sauzen. Maar één wijn per saus schenken is niet persé nodig.
Mosselen ‘Klassiek’ met een saus die iets zoets, vettigs & romigs heeft kan soms ook het best samengaan met juist een frisse, droge wijn, rijk aan fruit-tonen, met een kruidige toets (wat weer samen gaat met de mogelijke garnituur van de mosselen).

Saus met yoghurt, peper en knoflook gaat met elk van de geadviseerde wijnen goed samen.
Saus met yoghurt, ketchup en sherry gaat het beste samen met de Pinot Grigio en Sancerre Silex.

Bereiding: 
Koken met prei, peterselie, wortel, ui, knoflook en wijn.

Mosselen ‘Vlaams’

wijn: Viura Barrica (Webshop)
wijn:
 Chardonnay Saint Veran (Webshop)

Denk hierbij meer aan wijnen die iets voller zijn, zeker door de romigheid van de saus, het iets zoetige door het biergebruik. Denk aan iets rijkere & vettigere wijnen.

Bereiding:
Op het laatst mosselen uit de pan halen en er bier aan toevoegen, waarna je boter en slagroom toevoegt en laat indikken.

Mosselen ‘Marinières’

Wijn: Riesling ‘Gmoa’ (Webshop)

Minder romig dan de ‘Vlaamse’ variant. Ook hier weer wat meer de frisheid van de wijn, maar wel met genoeg rijkdom.

Bereiding:
Met saus van uien en witte wijn.

Mosselen ‘Bretons’

Wijn: Traslascuestas Rosado (Webshop)

Een vettige wijn met meer zoet door de knoflook en spek. Lekker met rosé wijnen.

Bereiding:
Saus van prei, knoflook en spek over de gekookte mosselen.

Mossel kroketjes

Wijn: Bourgogne Chardonnay Vieilles Vignes (Webshop)
Wijn: Verdejo Cepas Viejas (Webshop)

Een vettiger mondgevoel en een meer ‘zoete’ smaak van de salpicon (ragout). Denk hierbij aan wijnen met veel smaakrijkdom.

Bereiding:
Saus van mosselkookvocht, gesmolten boter, bloem en slagroom. Samen met de mossel wentelen in bloem, eiwit en paneermeel. Daarna frituren.

Gebakken Mosselen

Wijn: St Laurent (rood)
Wijn:
Rully Blanc 

De mosselen zijn voller en zoeter van smaak door het bakken. Leuk met een gekoelde rode wijn.

Bereiding:
Door bloem, losgeklopt ei en paneermeel. Vervolgens frituren.

Mosselen in Bladerdeeg

Wijn: Verdejo Cepas Viejas (Webshop)
Wijn:
Sancerre Cuvée Blanc 

Een wat vollere wijn. Dit door de rijpe tonen van het bladerdeeg.

Bereiding:
In bladerdeegbuiltjes met boter van sjalotjes, knoflook, ansjovisfilets, peterselie, citroensap en cognac. Afbakken in de oven.

In Kaas Gegratineerde Mosselen

Cava: Extra Brut InSiTu (Webshop)
Champagne
: Brut Tradition (Webshop)

Kaas geeft een vettig en vol mondgevoel. Mooi te combineren met een bruisende wijn.

Bereiding:
Knoflook, peterselie, zout, peper door boter. Op elke gekookte mossel. Strooi geraspte kaas er over. Onder de hete grill.

Risotto met Mosselen

Wijn: Albariño Sobre Lias (Webshop)
Cava:
Grand Cuvee Brut Nature (Webshop)

Lekker volle smaken.

Bereiding:
Bak rijst tot glans. Voeg wijn toe, laat verdampen. Voeg visbouillon toe. Mosselkookvocht toevoegen. Gebakken mosselen door risotto.