deux ruisseaux wijn range

LANGUEDOC

Languedoc – Deux Ruisseaux & Chateau Le Thou

Al sinds 3 generaties verbouwt de familie Valéry wijnen in de Languedoc. Gilbert Valéry kocht in 1956 zijn eerste 30 hectare landgoed en in 1974 namen zijn 2 kinderen Michel en Patricia Valéry zijn werk over.

Tegenwoordig bestaan de druivensoorten die in de wijngaarden groeien uit Chardonnay, Sauvignon, Viognier, Muscat, Merlot, Syrah, Cabernet-Sauvignon, Grenache Noir, Carignan, Petit Verdot, Roussanne, Marsanne, Petit Manseng en Grenache Blanc.
In 2008 is er een kelder gebouwd met optimale condities om wijn in eiken vaten te laten rijpen en de wijn in de fles lang te laten rusten.

Alle kennis die het team rond de Valéry familie heeft opgedaan in de afgelopen 20 jaar heeft er voor gezorgd dat sinds 2001 ook haar beste Crus worden gebotteld, waardoor ook haar kwaliteits-identiteit steeds bekender word.

Vandaag de dag opereert de Valéry familie op 2 manieren met de in totaal 140 hectare wijngaarden:
1 Domaine des Deux Ruissaux ‘Vin de Pays d’Oc’ appellation
2 Chateau Le Thou ‘Languedoc’ appellation

Vernieuwende wijnen vind u onder andere terug in de ‘Or serie’ waarvan wij de rosé variant importeren.

Witte wijn

  • Sauvignon Blanc

Rosé wijn

  • la Rosee 50% grenache 50% merlo
  • Rose 100% syrah
  • OR rosé 80% grenache 20% syrah (ook MAGNUM)

bellevue languedoc wijn range

LANGUEDOC * Cotes de Thongue

Languedoc – Domaine de Bellevue

Dit domein van de familie Péra, ligt in het hart van de “Côtes de Thongue“ in de buurt van het Languedoc stadje Montblanc tussen Pezenas en Beziers in. Het totale landgoed bevat 32 hectare wijngaarden.

Het Domein begon de productie van wijn aan het eind van de 18e eeuw. Een vooraanstaand burger van Beziers kocht het pand en gaf het de naam Bellevue en plantte 60 hectare wijngaarden op het totaal van 120 hectare grond. De huidige eigenaar, Mme Helène Péra, kocht het domein in 1977 en heeft sindsdien veel geinvesteerd om dit domein met 10 druiven soorten op de kaart te zetten. Mevrouw Péra, is tegenwoordig ook de wijnmaker, en produceert haar eigen wijnen.

Witte wijn

  • Chardonnay

Rode wijn

  • Merlot
  • Merlot 50% vintage 12 mnd houtlagering
  • Syrah 50% vintage 12 mnd houtlagering
  • Pinot Noir