kaviaar-pic-01-meer
kaviaar-pic-02-tafel-ambiance

Kaviaar van Sturia

In 1997 werd steur vermeld als een bedreigde diersoort door CITES (Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten, met 80 landen in 1973 getekend). De productie werd geleidelijk verminderd totdat het werd geregeld door quota en vervolgens volledig verboden in 2008. Sindsdien kan alleen ‘gekweekte kaviaar’ legaal worden geleverd en de markt is voortdurend in ontwikkeling.

Als toonaangevend bedrijf in zijn sector ,commercialisseert Sturgeon sinds 20 jaar haar producten over de hele wereld. Sturgeon is een van de eerste pioniers die startten met het kweken van steuren voor de productie van kaviaar. Sturia is het vlaggenschip merk van de producent Sturgeon. Vandaag beheert Sturgeon haar productie door middel van uitgebreide kweektechnieken in natuurlijke vijvers in haar eigen boerderijen gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk. Alle processen zijn gebaseerd op een specifieke zorg van het ecologische evenwicht van de natuurlijke omgeving en een streng respect voor de hoogste normen van kwaliteit. De STURIA kaviaar selectie word herkend en gebruikt door de belangrijkste «sterren grand chef-koks» die al sinds vele jaren trouw zijn aan het merk.

Geïmplementeerd in het hart van de historische bakermat van de kaviaar in Frankrijk
Sturgeon heeft 9 verschillende steur boerderijen en kaviaar productielocaties: De Guyenne vis broederij – de grootste vis broederij in Europa – 6 AquaFarms en een kaviaar productie-gelegenheid.
Een kaviaar verkregen met inachtneming van de zuiverste traditie
Dankzij een zorgvuldige selectie bij elke stap van het verkrijgen en de rijping, produceert Sturgeon het beste van de kaviaar. De «savoir-faire» resulteert in de productie van kaviaar met een volledige uitdrukking van delicate hazelnoot tonen met ‘gejodeerde’ finale. Fijn gezouten op de ‘malossol’ manier, onthult deze knapperige kuit een ongeëvenaarde smaak en nasmaak in de mond. Wanneer de term ‘malossol’ op de verpakking staat, is de inhoud van superieure kwaliteit.

Het duurt 7-8 jaar voor een vrouwtje tot volle wasdom te komen.
Een volwassen vrouwtje weegt ongeveer 10 kg en 10% van haar gewicht is kaviaar.

Sturgeon kweekt 2 soorten steur.
De Acipenser baerii (Siberische steur) geeft kuit met als resultaat de Classic, Primeur, Vintage, Grand Chef, Origin en Prestige Kaviaar.
En de Acipenser gueldenstaedtii (Russische steur, Diamant steur of Danube steur) geeft kuit met als Oscietra & Oscietra Grand Cru.

kaviaar-pic-03-steur

Voor hun welzijn, worden de vrouwtjes op kaviaar-producerende-leeftijd gekweekt terwijl ze veel ruimte hebben om te zwemmen (2-3 kg / m2 in vijvers of per 30 kg / m2 in tanks). In de vijvers, wordt het water op natuurlijke wijze door de zon verwarmd en wordt zuurstof geleverd door algen die zich ontwikkelen in deze uitgestrekte wateren.
Viskwekerijen hebben een watervoorziening van uitstekende kwaliteit en bevinden zich meestal in de buurt van de bron.

kaviaar-classic

Sturia Classic

Sturia Classic is een kaviaar met een zachte textuur. Zijn gejodeerde en krachtige smaak biedt een indrukwekkende lange nasmaak in de mond.

Tips:
Alle Sturia smaken in een kaviaar, die zich perfect laat proeven op toast en te gebruiken is in de bereiding van gerechten.

Smaak intensiteit (1 – 4): 3+

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
geen criteria

15 gram
30 gram

kaviaar-primeur

Sturia Primeur

Primeur is een jonge kaviaar: haar glanzend en vrijstaande kuit geeft een romige textuur in de mond en een delicate smaak van verse hazelnoot.
Verder verfijnd in maximaal 4 weken

Tips:
Sturia Primeur verschaft een sensatie van frisheid die zelfs de kaviaar connoisseurs weet te verleiden. Zijn verse hazelnoot smaak en zijn krokante en toch romige textuur zijn perfect bondgenoten van gerechten met schelpdieren.

Smaak intensiteit (1 – 4): 2

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
4 weken

15 gram
30 gram

Sturia Vintage (Sturia’s Signature)

Een kaviaar die ronde stevigheid en een explosie in de mond van harmonieus fruitig en gejodeerde smaken associeert.

Tips:
Sturia Vintage kaviaar is onze beste ambassadeur! Haar louter te proeven, gewoon op een lepel, het blikje geplaatst op een bed van ijs, is een genot … De smaak en de textuur plaats haar tussen de besten.

Smaak intensiteit (1 – 4): 3

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
3 – 8 maanden

15 gram
30 gram
50 gram

kaviaar-origin

Sturia Origin

Origin is een krachtige kaviaar met ‘iodine’ aroma’s. De korrels ontploffen in de mond, en laten de assertieve aroma’s van rijpe kaviaar los, net zoals de wilde kaviaar van lang geleden.

Tips:
Volle lepels met Sturia’s Origin kaviaar kunnen worden genoten op zichzelf met ijskoude wodka. Het is ook ideaal in warme of koude culinaire bereidingen. De kaviaar geeft de gerechten meer intensiteit en biedt het iodine aroma’s. Origin kaviaar zal de meest assertieve smaken veranderen in iets subliem: bloemkool puree, crème van waterkers, gerookte vis en zelfs kaas.

Smaak intensiteit (1 – 4): 4

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
minimaal 8 maanden

15 gram

kaviaar-prestige

Sturia Prestige

Prestige is DE speciale selectie van de Sturia range, met een omvang van meer dan 3 mm. Een donkere, subtiele kaviaar, die concurreert met de beroemde Beluga.

Tips:
Associeer deze grote kaviaar met Japanse smaken zoals sushi en makis … Rauwe vis is buitengewoon in combinatie met Prestige kaviaar!

Smaak intensiteit (1 – 4): 3+

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
geen criteria

15 gram
30 gram

kaviaar-grand-chef

Sturia Grand Chef

De kleuren van deze kaviaar zijn de meest lichte van de range. De korrel is stevig, rolt in de mond en komt perfect los van de andere korrels . De smaak is subtiel, evenwichtig en persistent, met romige tonen.

Tips:
Sturia Grand Chef kaviaar is uitzonderlijk. Haar ervaren is een bevoorrecht moment. Het spreekt ook tot de verbeelding van de grote chefs, die wonderen verrichten eitje na eitje.

Smaak intensiteit (1 – 4): 3

Steur soort: Acipenser baerii
Verfijning:
3 – 8 maanden

kaviaar-oscietra

Sturia Oscietra

Oscietra kaviaar, uit onze exclusieve productie van de Gueldenstaedtii steur laat marine smaken met een vleugje van gedroogd fruit overgaan in sensuele kaviaar. Haar stevige goud bruine eitjes rollen perfect langs het gehemelte, en laten geleidelijk aan hun delicate aroma’s los …

Tips:
Veel gevraagd door connoisseurs, maakt Oscietra een gewilde selectie, haar sensualiteit komt bewonderenswaardig tot haar recht tijdens proeverijen met lepeltjes. Deze grote kaviaar is het meest geschikt voor gebruik in verfijnde gerechten.

Smaak intensiteit (1 – 4): 3

Steur soort: Acipenser gueldenstaedtii
Verfijning:
3 – 8 maanden

15 gram
30 gram

kaviaar-oscietra-grand-cru

Sturia Oscietra ‘Grand Cru’

De aard van onze Oscietra Grand Cru’s oplichtende korrels is zo uitzonderlijk  dat we haar hebben gebruikt om een selectie voor de grootste connoisseurs te maken. Het concentreert de sensualiteit van onze exclusieve Oscietra kaviaar met de meest zeldzame stevigheid en kleur gevonden in de range van kaviaar.

Tips:
Het proeven van deze geweldige kaviaar is een uniek moment, voorbehouden aan de happy few. Haar subtiele karakter vraagt om de grote eenvoud van proeven met een lepeltje, vergezelddoor een grand cru champagne, bijvoorbeeld, en complexe pairing met subtiele gerechten (kreeft, vis, etc.).

Smaak intensiteit (1 – 4): 3

Steur soort: Acipenser gueldenstaedtii
Verfijning:
3 – 8 maanden

30 gram
50 gram