Voor Glühwein bestaat een basisrecept, maar er zijn nog heel veel extra ingrediënten die net dat verschil maken.

Elke keer dat wij in ons werkpand weer een ander ingrediënt toevoegen ontstaan er weer nieuwe bijzondere én verassende sensaties.

Belangrijk:
1. Bij de bereiding mag de wijn niet heter worden dan 70°C worden, anders verdampt de alcohol of kan het een bittere smaak aan de Glühwein geven.
2. Blijf tijdens het verwarmen steeds zachtjes roeren.
3. Vergeet niet te proeven voor u de Glühwein uitschenkt.
4. Zeef voor serveren de specerijen en de citroen of sinaasappel (schil) uit de verwarmde wijn.

Basisrecept glühwein:
1 fles rode wijn (zonder harde tannines, zoals bijvoorbeeld onze Malbec van Moletto uit Veneto Italië)
+/- 100 gram suiker
1 citroen
10 kruidnageltjes
2 gebroken kaneel stokjes

Doe de wijn in een pannetje.
Was de citroen
steek er de kruidnageltjes en stukjes van de kaneelstokjes in.
Doe dit alles in het pannetje.
Doe het deksel op de pan en verwarm de wijn heel langzaam
Voeg de suiker naar uw eigen smaak toe als de drank wat warmer is geworden.

Tijd: 15 tot 25 minuten

Serveer de glühwein na het zeven van de specerijen en de citroen warm

Glühwein pakket 01

Basis recept met:

2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels

Klik hier om via onze webshop te bestellen

gluhwein-page-02

Glühwein pakket 02

Basis recept met:

1 fles Malbech wijn
2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels

Klik hier om via onze webshop te bestellen

Andere bereidings mogelijkheden:

1. Om van de Glühwein ‘Bisschopswijn’ te maken, kan je de citroen vervangen door sinaasappel en, indien gewenst, wat nootmuskaat in het glas raspen.
2. De citroenen en sinaasappels kan je ook in plakken snijden en toevoegen. Ook kan je er voor kiezen enkel de schil te gebruiken. De kruidnageltjes en gebroken kaneel stokjes doe je dan los in het pannetje.
3. De hoeveelheid Kaneelstokjes en kruidnageltjes kunt u natuurlijk naar eigen smaak toevoegen.
4. Om de Glühwein een wat rondere en ietwat vanille smaak mee te geven kunt u ook nog 2 vanille stokjes uit Madagascar toevoegen.
5. Voor een frisse en zéér unieke sensatie kunt u ook 2 groene kardemom peulen toevoegen. Om niet een té ‘spicy’ smaak te verkrijgen is het dan het beste het aantal kruidnageltjes en kaneelstokjes te halveren.

Glühwein pakket 03

Basis recept én Vanillestokjes als extra’s om de Glühwein dat beetje meer mee te geven:

2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels
2 vanillestokjes Bourbon

Klik hier om via onze webshop te bestellen

Glühwein pakket 04

Basis recept én vanillestokjes en muscovado suiker als extra’s om de zoetbalans van de Glühwein wat te kunnen aanpassen:

2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels
2 vanillestokjes
120 gram muscovado suiker

Klik hier om via onze webshop te bestellen

gluhwein-page-05

Glühwein pakket 05

De 3 belangrijkste basisingrediënten van het basis recept én vanille stokjes als extra om de Glühwein dat beetje meer volheid mee te geven:

1 fles Malbech wijn
2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels
2 vanillestokjes Bourbon

Klik hier om via onze webshop te bestellen

Glühwein pakket 06

De 3 belangrijkste basisingrediënten van het basis recept én vanille stokjes én muscovado suiker als extra’s om de Glühwein dat beetje meer volheid mee te geven en de zoetbalans aan te kunnen passen:

1 fles Malbech wijn
2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels
2 vanillestokjes Bourbon
120 gram muscovado suiker

Klik hier om via onze webshop te bestellen

Glühwein pakket 07

De 3 belangrijkste basisingrediënten van het basis recept én vanille stokjes én muscovado suiker als extra’s om de Glühwein dat beetje meer volheid mee te geven en de zoetbalans aan te kunnen passen. Met de kardemom kan er ook een zekere frisheid met aroma’s als kamfer, sinaasappel, bergamot en citroen toegevoegd worden aan de Glühwein.

1 fles Malbech wijn
2 kaneelstokjes
60 gram kruidnagels
2 vanillestokjes Bourbon
120 gram muscovado suiker
40 gram groene kardemom

Klik hier om via onze webshop te bestellen