digestieven

Digestieven

Een digestief is een alcoholische drank welke vaak geserveerd word na een maaltijd.
In sommige landen zegt men dat het de spijsvertering op gang brengt. Krijg je in Modena na het dessert een lepel met daarop een mooie oude Aceto Balsamico di Modena, zo kan je in Veneto Grappa, in Galicië Aguardiente di Orujo en in Frankrijk o.a. Armagnac en Cognac geserveerd krijgen.
Ook komt het voor dat een digestief (b.v. Calvados) geschonken word vóór een hoofdgerecht.

VENETO

Moletto

  • Aquavite di Uva
  • Grappa

Grappa Monovitigno

  • tocai italico (houtlagering)
  • pinot bianco
  • merlot
  • arneis
  • nebbiolo da barolo  (houtlagering)
  • moscato
  • barbera
  • cabernet franc  (houtlagering)
  • verduzzo (houtlagering)

uvix vodka

  • 100% Trebbiano

BAS – ARMAGNAC

Domaine d’Ognoas

  • 6 Ans d’age Extra
  • 10 Ans d’age XO
  • 25 Ans d’age Hors d’Age

Millesimé

  • 1973
  • 1982
  • 1989
  • 1994
  • 1995

RIAS BAIXAS

Maior de Mendoza

  • Blanco
  • Hierbas
  • Crema