chutney

Condiment, chutney, creme, gelee & confit

Wat zijn condimenten?

Chutney, Confit of Condimenten zijn in de kern smaakmakers gericht op het intensiveren c.q. versterken van de smaak van gerechten. De sterke invloed, de onderlinge uitwisselbaarheid en de onderlinge versterking van condimenten op de hoofdbestanddelen van een maaltijd, verschaffen de bereider veel mogelijkheden tot inspiratie. Condimenten zijn onder andere: sauzen, kruiden, specerijen, marinades, oliën en dressings. Ook kruidenmixen, rubs, marinades (droog en nat), pekelmixen, chutney’s, bruchetta’s vallen onder condimenten. Het woord wordt nog niet veel gebruikt, maar dekt de lading.

Mauritius

  • Crème d’ail, Port Louis – knoflook creme
  • Crème de gingembre – gember creme

Foie gras, wit vlees & kazen

  • Condiment Vijg met Penja peper * Lodève, Frankrijk
  • Chutney Mango met Penja peper
  • Confit Ananas met Penja peper
  • Confit Peer met Penja peper
  • Confit Ui met Massalé
  • Creme zwarte Sesam  – Japan
  • Paté specerij Colombo . Îles des Saintes
  • Paté Pistache . Amerika