Catanies en meer van Bombons Cudie

Chocolade met kwaliteitsnoten uit de Penedes

Catànies zijn zeer bekende pralines gemaakt door Bombons Cudié, een familiaal ambachtelijk chocolade bedrijf in Catalonië.

Meester-Chocolatier Josep Cudié creëerde in 1946 de ‘Cro-Crem’amandelen, gekarameliseerde Marcona amandelen omhult met witte chocolade praliné en cacao poeder. Zijn chocola winkel was gesitueerd in een historisch gebouw in Vilafranca del Penedès dat ‘Cal Catani’ werd genoemd.
Zijn amandelen waren zo populair dat mensen ze ‘Catànies’ begonnen te noemen. In 1980 kreeg het bedrijf officieel de naam ‘Bombons Cudié’

Nu sinds drie generaties, worden Cudié bonbons ambachtelijk geproduceerd met een unieke combinatie van Marcona amandelen en chocolade praliné. Het recept voor de praliné is een heel goed bewaard familiegeheim en het recept is van generatie op generatie doorgegeven. Bombons Cudié is een familiebedrijf dat enkel de allerbeste gastronomische chocolade en de beste kwaliteits ingrediënten beschikbaar gebruikt.

Kende ik als kind van 5 jaar enkel nog de Catànies, sinds kort ben ik bekend met een unieke gastronomische lijn chocolade producten welke hieronder staan afgebeeld en beschreven.

range bonbons van Cudie

Catanies ‘Classic’

  • marcona amandel S16, witte praliné, cacao poeder

Catanies ‘Limon’

  • marcona amandel S16, witte praliné, limoen cacao poeder

Avellana

  • negreta hazelnoot uit Reus, witte praliné, cacao poeder

Catanies ‘Dark’

  • marcona amandel S16, noten gianduja,  70% cacao mass, cacao poeder

Catanies ‘Coffee’

  • marcona amandel S16, noten gianduja,  70% cacao mass, , getoaste koffiebonen, zwarte cacao poeder

Catanies ‘yogulate’

  • marcona amandel S16, witte praliné, yoghurt smaak
Cudie-Catanies-Chocola

Catanies Turron

De meest unieke Turron …

Onze Turron is een echte ‘treat’ het gehele jaar door. Door haar originaliteit, heerlijke smaken en sensaties is ze zelfs te vinden bij horecazaken, die haar gasten aan het einde van het diner willen verrassen met overheerlijke brokken chocola met gekarameliseerde noten en niet te bevatten noten praline.

Normaliter staat de Turron er om bekend voornamelijk met kerstmis te worden genoten, maar deze variaties …

Probeert u zelf ! U zult zeker positief verrast zijn …

catanies-turron