chablis gautherin range

CHABLIS

Gautherin & fils

Al 8 generaties produceert de familie Gautherin wijnen in Chablis. Raoul, de grootvader van de huidige generatie, werkte tot 1991. In 1984 ging Alain, de vader van de huidige generatie, na zijn studie oenologie in Beaune met zijn vader samenwerken. Samen met zijn vader begonnen ze steeds meer grond te bebouwen met wijnstokken.

Sinds 2008 assisteert zoon Adrien (huidige generatie) na het behalen van zijn studie ‘Viticulture & Enology’ in Beaune zijn vader.

Doel van de familie Gautherin is wijnen te produceren van hoge kwaliteit met een potentie tot ouderen.
Zoon Adrien voegt de laatste technologische ontwikkelingen toe aan de tradities van verbouwen en productie van Chablis wijnen welke al generaties door de familie worden toegepast.

De bodem in Chablis is dezelfde als die in Champagne en het is er natter en koeler dan in Bourgogne.
Vandaar dat de Chardonnay druif uitmuntend is om in dit gebied wijnen te produceren.

De familie Gautherin is eigenaar van:

Chablis Grand Cru 1 hectare
Chablis Premier Cru 4 hectares
Chablis 9 hectares
Petit Chablis 1 hectare

De kleur van Chablis is helder geel met hints van groen. Naarmate de wijn in de fles rijpt, neemt de wijn een gouden tint aan.
De neus is fruitig en men ervaart vaak hints van honing. De afdronk van Chablis wijnen is over het algemeen zeer lang. Na een paar jaar rijpen zijn ze vrij krachtig en levendig en hebben een rijkdom en volheid dat zorgdraagt voor de lange afdronk.

Door de mariene bodem (mengsel van klei, fossiele oesterschelpen en kalk gevormd in het Juratijdperk door miljarden schelpdieren die op de zeebodem leefden) hebben de Chablis wijnen de typische kenmerken welke als volgt kunnen worden omschreven: mineralig met een hoge zuurgraad en aroma’s als kiezelsteen of vuursteen (Silex).

Witte wijn

  • Chablis 2014
  • Chablis Vieilles Vignes en fût de Chêne 2013
  • Chablis 1er Cru Vaillons 2013