[ERROR]
>
bereidingstijd: aantal personen:

Romige Scalivada op toast

Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.

scalivada toast ingredienten

 

 Ingrediënten

. 100 g geroosterde rode paprika
. 100 g geroosterde aubergine
. 1 teentje knoflook
. 10 ml biologische rode wijnazijn van BADIA
. 20 ml extra vergine olijfolie
. 60 g geroosterde en gepelde hazelnoten
. 2 sneetjes geroosterd brood
. Citroensap
. 1/2 theelepel paprika
. Zout

 

 

Garneringen:

. Geroosterde hazelnoten
. Diverse olijven
. Sesamzaadjes
. Aromatische kruiden

scalivada toast

Bereiding


1. Maal de rode paprika met de aubergine, het teentje knoflook en de hazelnoten fijn.
Voeg de olijfolie en biologische rode wijnazijn van Badia toe, samen met het citroensap, zout en paprika.

2. Maal alles fijn tot je een homogene textuur krijgt. Bewaar het in de koelkast tot het moment van serveren.

 

 

 

Presentatie van het gerecht

3. Smeer de room over de toast.

4. Voor het serveren kunt u er hazelnoten, olijven, sesamzaadjes, aromatische kruiden en een scheutje biologische Badia rode wijnazijn of EVOO aan toevoegen.

De gebruikte Ingrediënten:

 

 

 

 

 

 

 

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster