Romige Scalivada op toast
Escalivada is een traditioneel groentegerecht uit Catalonië, Spanje. De naam komt van het Catalaanse ‘escalivar’, wat ‘in de as koken’ betekent. Het grillen van de groenten boven open vuur geeft een rokerige smaak en versterkt de natuurlijke zoetheid.
Ingrediënten
. 100 g geroosterde rode paprika
. 100 g geroosterde aubergine
. 1 teentje knoflook
. 10 ml biologische rode wijnazijn van BADIA
. 20 ml extra vergine olijfolie
. 60 g geroosterde en gepelde hazelnoten
. 2 sneetjes geroosterd brood
. Citroensap
. 1/2 theelepel paprika
. Zout
Garneringen:
. Geroosterde hazelnoten
. Diverse olijven
. Sesamzaadjes
. Aromatische kruiden
Bereiding
1. Maal de rode paprika met de aubergine, het teentje knoflook en de hazelnoten fijn.
Voeg de olijfolie en biologische rode wijnazijn van Badia toe, samen met het citroensap, zout en paprika.
2. Maal alles fijn tot je een homogene textuur krijgt. Bewaar het in de koelkast tot het moment van serveren.
Presentatie van het gerecht
3. Smeer de room over de toast.
4. Voor het serveren kunt u er hazelnoten, olijven, sesamzaadjes, aromatische kruiden en een scheutje biologische Badia rode wijnazijn of EVOO aan toevoegen.
De gebruikte Ingrediënten: