[ERROR]
>
bereidingstijd: 30minuten aantal personen: 2 personen

Fine Claire Oesters met een creme van Harissa, Sushi - & Riesling azijn

Een heerlijk recept in samenwerking met Gaby de Gruil.
Ingrediënten van Cooklovers.

Gaby de Gruil en Daniel Schuringa kennen elkaar, doordat Gaby, terwijl hij chef was in de keuken van 't Bergpaviljoen in Amersfoort, veel met onze import producten werkte.

Zijn specialisme zijn zeevruchten, schaal- en schelpdieren en vis bereidingen. 
Dit recept deelt hij met jullie vanuit zijn eigen recepten boek.

Ingrediënten

. Spuitzak
. aantal druppeltjes Riesling azijn
. 30 gram Sushi azijn
. 40 gram yoghurt
. 45 gram eiwit
. 180 ml olie Arbequina la boella
. 2 eetl Harissa
.
 genoeg grof en grijs zout uit Ile de Re om de bodem van een diep bord te vullen
. Umi Budo

 
Harissa Creme

Voeg de olijfolie toe aan de kom met de 2 eetlepels Harissa.
Zet de staafmixer tot helemaal onderin de kom.
Zet deze aan en beweeg de staafmixer een paar keer op en neer, zodat de olijfolie met de Harissa mengt.
Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng alles met de staafmixer tot er een creme is ontstaan.
Doe de creme vervolgens in een spuitzak.
 

WIJNADVIES:

Riesling Straight van Weingut Krämer

Voeg alle producten toe

BEREIDING: 

1. Volg de instructies van chef Gaby de Gruil in de kookvideo om oesters open en schoon te maken.
2. Bedek de bodem in een diep bord met grijs en grof zout
3. Zet 2 open oesters met de onderkant vast in het groffe zout
4. Pak de spuitzak gevuld met de 'Harissa Creme' en knip het puntje er van af
5. Spuit op 3 plekjes op de oester de 'Harissa Creme'
6. Zit er te veel vocht op de oester veeg dit er dan af
7. Leg een aantal 'strengen' van de 'Umi Bodu ofwel Japanse bes' op de oesters
8. Maak de oesters af met een beetje gemalen Witte Penja Peper en
9. ... 2 à 3 druppeltjes Riesling Azijn

Eet smakelijk!

De gebruikte Ingrediënten en geadviseerde wijn:

 

Sluiten

Inloggen

Log eenvoudig in met uw account. Of wanneer u nog niet geregistreerd bent, klikt u op Account maken.
Nog niet ingelogd

Emailadres
Wachtwoord
Inloggen
Maak een account
Ik weet mijn wachtwoord niet.
Sluit venster