Kip met Gerst-Miso, Aubergines, Sjalotjes, & Chipotle Chili vlokken
In dit recept draait het om de heerlijke rijke smaken en aroma's uit de aziatische keuken.
Een kookstijl waar zoet, zuur, zout, pittig en bitters samen met umami elk een belangrijke rol spelen. Basisingredienten zijn rijst, sojasaus, gember, knoflook en chilipepers.
Recept geinspireerd door Rukmuni Iyer met een eigen twist.
Ingrediënten
. 1 el gemalen gember van Terre Exotique
. 2 tl gedroogde en gecrushte knoflook korrels van Terre Exotique
. 2 el sesamolie van Terre Exotique
. 2.5 el gerst-miso
. 3 el agave siroop van Terre Exotique
. 1 tl chipotle chili vlokken van Terre Exotique
. 2 el sesamzaad van Terre Exotique
. 350 gram aubergines
. 3 sjalotten
DRESSING
Voorbereiding
10 minuten werk:
Oven voorverwarmen tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch)
2. Doe de gehalveerde kippendijen, aubergines en sjalotten in een mengkom
3. Meng in een andere kom de gemalen gember, knoflook korrels, sesamolie, gerst-miso, agave siroop, chipotle chilivlokken en sesamzaad. Verspreid dit over de gehalveerde kippendijen, aubergines en sjalotten.

4. Doe dit alles in een braadslede en zet 30 minuten in de oven. Let erop dat de kip mooi goudbruin en vooral gaar wordt.
5. Bereid nu de dressing door de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en de sojasaus te mengen. Druppel deze vervolgens over het gerecht als het uit de oven komt.
6. Maak het bord op met de al dente rijst en het kipmengsel en bestrooi het gerecht met de dunne schijfjes bosui.
Eet smakelijk!
De gebruikte Ingrediënten: